Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puca od samopouzdanja

Perišić oduševljen svojim novim klubom: "Volim trenerov karakter i jedva čekam zaigrati"

Otkrio je Perišića kako je pažljivo pratio rezultate Tottenhama dodavši da ga raduje što će londonski sastav iduće sezone igrati u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić (33) u utorak je i službeno predstavljen kao novi član engleskog premierligaša Tottenhama.

Nakon što mu je istekao ugovor s milanskim Interom, Perišić je za londonski klub potpisao ugovor do 2024. godine.

"Jedva čekam start sa Spursima. Kada sam stupio u kontakt s trenerom rekao sam mu da bio želio igrati u Premier ligi. To je trenutak koji jedva čekam", rekao je Ivan u razgovoru za klupsku tv.

Perišić: Tottenhamu donosim dosta iskustva

Perišić će u Tottenhamu raditi s Antoniom Conteom koji ga je vodio u pobjedničkoj sezoni Intera 2020./21.

"Privilegija je raditi s takvim trenerom kao što je Conte. Odlično smo surađivali u Italiji, osvojili smo naslov prvaka Italije. Bila je to sjajna godina. Conte živi za nogomet, svake minute, svakog dana. Volim njegov karakter."

Otkrio je kako je pažljivo pratio rezultate Tottenhama dodavši da ga raduje što će londonski sastav iduće sezone igrati u Ligi prvaka.

"Pratio sam što se događa, a nakon pobjede protiv Arsenala postalo je jasno kako će Tottenham igrati u Ligi prvaka, što me raduje."

gol expired Otkrivena plaća Ivana Perišića u Tottenhamu: Zaslužio je ovako velike cifre divider

Priznao je kako voli trenirati, dodavši kako može igrati na više pozicija u momčadi.

"Tottenhamu donosim i dosta iskustva jer sam igrao u velikim klubovima", naglasio je hrvatski reprezentativac.

Peti Hrvat u Tottenhamu

Perišić će biti peti hrvatski nogometaš u Tottenhamu nakon što su dres Spursa nosili Luka Modrić, Niko Kranjčar, Vedan Ćorluka i Stipe Pletikosa.

"Imao sam dosta kontakata s njima, sada ću imati dosta novih pitanja o klubu i gradu", kazao je sa smiješkom.

Ivan je karijeru započeo u Hajduku iz kojeg je 2006. preselio u Sochaux. U Francuskoj se zadržao do 2009. godne uz kratku posudbu u belgijskom KSV Roeselareu, nakon čega je preselio u Club Brugge.

Već u drugoj belgijskoj sezoni je bio najbolji strijelac lige i proglašen za belgijskog nogometaša godine.

Nakon tog je uslijedio prelazak u Borussiju Dortmund (2011.-2013.) s kojom je osvojio Bundesligu i njemački Kup, te u Wolfsburg 2013. s kojim također osvaja Kup, te Superkup.

Od 2015. je bio član Intera uz jednu sezonu (2019./20.) provedenu u Bayernu. U dresu bavarskog velikana je osvojio Ligu prvaka, Bundesligu i Kup, dok je s Interom bio talijanski prvak, pobjednik Kupa i Superkupa.

Za reprezentaciju je upisao 113 nastupa i postigao 32 gola, a bio je jedan od ključnih igrača Vatrenih na putu do svjetskog srebra 2018.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider