Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVI HRVAT U ENGLESKOJ

Tottenham službeno predstavio Ivana Perišića, on se krasnom porukom oprostio od Intera

Tottenham Hotspur pohvalio se velikim pojačanjem u liku i djelu Ivana Perišića.

Ivan Perišić (Foto: Afp)

Deset godina nakon što su Luka Modrić i Niko Kranjčar napustili tadašnji White Hart Lane, Tottenham Hotspur ima novu hrvatsku zvijezdu u svojim redovima. Od danas je to službeno Ivan Perišić.

Iako ovo nije nova vijest, budući da su već poznati i detalji Ivanovog ugovora u velikom engleskom klubu, poput toga koliko će na tjednoj bazi zarađivati, možemo ju smatrati kao konačno zaključenje posla, budući da se putem svojih web kanala oglasio i sam klub.

Peti Hrvat u klubu i prvi nakon deset godina

Ivan u klub dolazi bez odštete kao za sada prvo ovosezonsko pojačanje kluba, no nema sumnje da će ih biti još. Naime, mediji u Engleskoj otkrivaju kako je Eugene Levy ove sezone napokon odlučio ponešto "odriješiti kesu".

Kao što je već gore navedeno, Tottenham nakon deset godina dobiva Hrvata u svojim redovima. Početkom 2010-ih godina sjećamo se čak i nadimka Crottenham, kad su pod Harryjem Redknappom u klubu osim Modrića i Kranjčara igrali još Vedran Čorluka i Stipe Pletikosa, jednu sezonu čak istovremeno. Zanimljivo, oni su za sada jedini Hrvati koji su nosili dres Spursa.

Odlazak iz Intera nakon sedam godina

⁣⁣⁣⁣⁣⁣Nešto prije objave Tottenhama, Ivan se divnom porukom oprostio od kluba čiji je član bio od 2015. godine, jednu provevši na posudbi u Bayernu, s kojim je osvojio Ligu prvaka.

"Nakon 254 utakmice, 55 golova, 49 asistencija, tri trofeja i 18.934 minute na travnjaku noseći ovaj slavni dres, moje putovanje ovdje je završilo. Iako svaki kraj znači novi početak, bitno je prisjetiti se svega kroz ove godine i iskazati Vam najdublje poštovanje za sav posao koji smo napravili.

Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo kroz koje sam puno naučio, kako za mene kao igrača, tako i za moju obitelj. Momčadi, stožeru i zaposlenicima kluba i najvažnije navijačima, želim poručiti kako će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Napuštam klub s privilegijom što ga mogu nositi u svom portfoliju", napisao je Ivan.

On će u Tottenhamu raditi s Antonijem Conteom, čovjekom koji ga je u dvije godine dok je bio trener Intera preporodio na novoj poziciji. Njih dvojica zajedno su osvojili naslov prvaka Italije u sezoni 2020./21., a sad će nove izazove tražiti u Sjevernom Londonu.

Conte je inače Tottenham u dramatičnoj završnici sezone uspio uvesti u Ligu prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider