Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"SREĆU TREBA ZASLUŽITI"

Ivan Leko zadovoljan teško izborenom pobjedom: "Nije lako pripremati se za idealne uvjete, a dočeka te ovakav teren"

Hajdukov trener zadovoljan je plasmanom u finale Kupa, ali nije mogao prešutjeti neke stvari koje su mu zasmetale.

Ivan Leko (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Teško gledljiva bila je utakmica polufinala Kupa Hrvatske između Slaven Belupa i Hajduka, ali na kraju ništa protiv toga neće imati Hajduk i njegovi navijači. Oni su nakon nje, iz jedinog udarca u okvir gola na utakmici, došli do pobjede.

Teško je utakmicu bilo pratiti i s klupe Hajduka, što je trener Ivan Leko otkrio kamerama odmah nakon susreta.

Utakmica puna duela i ekscesa

"Utakmica je bila onakva kakvu smo očekivali. Bila je puna duela, puna ekscesa, ali svi smo znali da je ulaznica za finale Kupa velik ulog", rekao je pa dodao razloge za to:

"Nismo mogli uživati u nogometu, ali smo mogli vidjeti dvije ekipe koje su jako željele to finale. Na kraju smo mi pobijedili, a nije bilo lako. Dugo smo ovdje bili bez pobjede, ali na kraju smo to sada, na temelju rada i uloženog truda, ostvarili."

Prigovorio je na stanje terena

Onda se okrenuo nečemu što mu nije odgovaralo i što smatra glavnim razlog toga što igra nije bila fluidna kao na nekim drugim utakmicama. Ponajviše jer zbog toga njegova momčad nije mogla igrati onako kako je on zamislio.

"Teško je izaći na teren koji se nije polio vodom, a gdje je trava visoka pet centimetara. Nije ovo alibi, u drugom dijelu smo pokazali da se može nešto više nego u prvom. Ali, očito naša igra i struktura nisu dovoljni da se možemo baviti samo nogometom", rekao je, nastavivši:

"Bavimo se rezultatom i igramo zbog toga pragmatično, na odbijance. Ali to je naša realnost. Ostaje nam da se trudimo i ulažemo koliko možemo da bi naš nogomet rastao. No nije lako pripremati se na idealne uvjete utakmice, a dogodi ti se ovo."

Ne bi bilo nezasluženo da je Slaven prošao

Pohvalio je i Slaven Belupo, koji je zapravo u prvom dijelu imao i neke bolje prilike od njih.

"Protivnik je bio dobar i ne bi bilo nezasluženo da su oni pobijedili. No, kaže se da sreću moraš zaslužiti, a mi vjerojatno onda jesmo", komentar je protivnika.

Sad slijedi finale u Rijeci protiv Šibenika, no Leko nije htio o toj utakmici. Prvo će se proslaviti uspjeh s ove, a onda se okrenuti ligaškim izazovima.

"To je najljepša utakmica koju možeš igrati. Jedna utakmica, dvije ekipe i trofej. Ali to je daleko. Sretni smo što smo tamo, proslavit ćemo. Bili smo pod velikim pritiskom pa se zbog toga večeras trebamo opustiti i uživati. Nogomet je emocija, treba proslaviti kad se nešto napravi. A ta finalna utakmica će doći, imamo još puno toga odigrati u prvenstvu prije nje", završio je svoju izjavu trener Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider