Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliko ime

Hajduk doveo novog trenera: Ivan Leko potpisao za Majstora s mora do ljeta 2025.!

Ivan Leko je dugo bio kandidat za klupu Hajduka, a konačno je i potvrđen kao novi trener.

Ivan Leko (Foto: Afp)

Ivan Leko je novi trener Hajduka, potvrdio je splitski klub na svojim stranicama.

Leko je bivši hrvatski nogometaš i igrač Hajduka, a s velikim iskustvom stiže na klupu slavnog hrvatskog kluba koji se nada tituli prvaka Hrvatske.

Četrdesetčetverogodišnji splitski stručnjak je sa zadnjim danom 2022. godine s Hajdukom dogovorio suradnju do ljeta 2025. godine te će početkom siječnja 2023. godine preuzeti klupu Bijelih. Prvi službeni dvoboj nekadašnjeg legendarnog i trofejnog kapetana Bijelih, očekuje u prvenstvenom ogledu sa Šibenikom koji se igra 22. siječnja na Poljudu. Leko se u matični klub vraća nakon više od 17 godina i osvojenog naslova prvaka kao igrač s Bijelima u sezoni 2004./2005.

Leko: Nadam se da nas čeka puno lijepih stvari

"Ovaj trenutak je baš poseban, emocionalan. Krenuo sam u nogomet u Hajduku, znao sam da će doći taj dan kada ću postati trener Hajduka. Jako sam sretan i puno se veselim, nadam se da nas čeka puno lijepih stvari. Puno je stvari koji se mogu napraviti. Činjenica je da je Hajduk u posljednje dvije godine napravio ogroman napredak u svemu. Od prvog dana ćemo naglasak staviti na energiji, emociji i strasti i sve što budemo radili od danas pa nadalje bit će s tim naglaskom. Nadam se da će naši navijači uživati kada budu gledali naše utakmice", izjavio je Leko nakon potpisa ugovora.

Bio je pomoćnik Igoru Tudoru u grčkom PAOK-u, a kao samostalni trener vodio je belgijske klubove Leuven, Sint-Truden, Royal Antwerp i Club Brugge s kojim je osvojio naslov prvaka, kup i Superkup te igrao skupine Lige prvaka 2018. godine. Sjedio je također i na klupi Al Aina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a posljednji trenerski angažman imao je u kineskom prvoligašu Shangai Port kojeg je vodio posljednje dvije godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider