Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nećemo se dati zavarati"

Ivan Kos poručio HNS-u: "Nogomet bi išao prema naprijed da se ugledate na nas"

Predsjednik Hajduka Ivan Kos još je jednom komentirao HNS i njegove poteze, odnosno nepostojeće poteze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mjesec i pol nakon što je demonstrativno napustio izbornu skupštinu HNS-a, predsjednik Hajduka Ivan Kos ponovno je kritizirao čelne ljude Saveza.

Razlog nove kritike Hajduka prema HNS-u leži u tome što Savez nije odgovorio na analizu koju su Splićani, kako ističe Kos, radili s ciljem poboljšanja hrvatskog nogometa.

"Kada bi malo otvorili oči i pogledali način na koji mi radimo, mislim da bi nam hrvatski nogomet puno brže krenuo prema naprijed", rekao je predsjednik Hajduka Ivan Kos.

"Ne, ne želimo filozofirati i pametovati već na konkretnim primjerima, usaglašavanjem s UEFA-om i FIFA-om pokazati kamo nogomet treba i mora ići".

Tražili smo komentar HNS-a i dobili ovakav odgovor:

"Hrvatski nogometni savez uvijek je otvoren za razgovor i suradnju sa svim dobronamjernim sugovornicima koji za cilj imaju pronalazak zajedničkih rješenja".

Način koji su predstavnici Hajduka izabrali za svoj nastup na Skupštini HNS-a duboko je razočarao sve ostale sudionike najvišeg tijela hrvatskog nogometa, te je dao do znanja kako aktualnom rukovodstvu Hajduka dijalog nije prvi izbor u komunikaciji.

Sukladno dosadašnjem neslaganju, Kos je kazao kako Hajduk i Dalmaciju ne zanimaju HNS-ove najave kako će vratiti reprezentaciju u Splitu, te da će se kvalifikacijske utakmice u sljedećem ciklusu igrati na Poljudu.

"Kada budemo vidjeli da se konkretne stvari događaju, da se konkretne stvari mijenjaju, tada možemo reći da se zaista nešto i dogodilo. U ovom trenutku, to je samo takstivno navedeno. Za nas je to kozmetika koja nam je već poznata i to nas neće zavarati".

A evo i kako Kos reagira na kritike određenog djela Hajdukova navijačkog puka da ih upravo on i njegova uprava zavaravaju, jer Hajduk još nije konkurentan za naslov prvaka.

"Hajduk to, sa svojom povijesti, mora tražiti, mora težiti. Ovaj prijelazni rok smo napravili iskorak u dovođenju igrača i nadam se da smo pokazali i našim navijačim i našoj javnosti smjer u kojem idemo, da su nam ciljevi jednaki i samo je stvar vremena kada ćemo do njih doći".

Hajduk drugi dio sezone otvara protiv Cibalije, a Vinkovčani su nam danas poručili da će sutra objaviti hoće li prihvatiti zamjenu domaćinstva zbog lošeg terena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider