Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zamislite to u splitu

U Hajduku sanjaju njegov dolazak, a on pije pivo s navijačima u Italiji, gdje mu skandiraju svaku utakmicu

Ivan Jurić još je jednom pokazao što može te koliko ga cijene u Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u potrazi za novim trenerom nakon što je prvog dana studenog uručio otkaz Šveđaninu Jensu Gustafssonu. Spominju se određena imena, no nekako je sve izglednije da sportski direktor Mindaugas Nikoličius sprema neko iznenađenje.

Na žalost predsjednika Nikše Jakobušića i mnogih navijača, to neće biti neko od toliko željenih imena na Poljudu. Ivan Leko i Ivan Jurić su toliko spominjani kvalitetni domaći trenerski kadar, ali njihove su karijere trenutačno iznad mogućnosti splitskog kluba.

Leko ima unosni ugovor u Kini, gdje drži Shanghai Port na četvrtom mjestu kineske Superlige. Jurić je pak opet hit u Serie A ,gdje vodi Torino. Hit je još jedan splitski trener, Igor Tudor s Veronom na osmom mjestu, ali svi znamo priču o Tudoru i Hajduku.

Matjaž Kek Urednik slovenskog Dela piše kako Kek danas bira između Hajduka i Slovenije divider

Ivan Jurić opet je hit

Bod manje od Verone, koja je za vikend srušila Juventus, ima Torino, čiji su navijači također proslavili pobjedu u ovom kolu, ali i poraz omraženog gradskog rivala. Torinezi su s 3:0 isprašili Sampdoriju, a u posljednjih su pet utakmica pobijedili i drugi klub iz Genove uz tri minimalna poraza od 1:0 od Milana, Juventusa i Napolija.

Navijačima Torina to su prihvatljivi rezultati jer su prošle sezone nakon 11. kola imali tek šest bodova, u odnosu na sadašnjih čak 14.

''Ale, ale, ale, ale Jurić Jurić'', ori se na svakoj utakmici Torina, piše Calciomercato.

U Torinu vole Ivana Jurića i njegov agresivni i napadački stil, a isti portal piše kako je Hrvat vratio entuzijazam u depresivnu okolinu kakva je bila oko Torina. Bod ih dijeli od višestruko bogatijeg, omraženog gradskog rivala crno-bijele boje, što daje poseban gušt cijeloj priči.

Jurić je čak u sezonu ušao s kritikama čelniku kluba. One se nisu stišale, što je posebno oduševilo navijače. Jurić traži veća ulaganja i pojačanja.

''Nadam se da ćemo više slušati u siječnju nego što je to bio slučaj ljetos'', poručio je Jurić Urbanu Cairu, predsjedniku kluba.

Pivo s navijačima u gradu

Kakav status Jurić ima u gradu, govori i sljedeća scena. Ovih je dana viđen u jednom kafiću u San Salvariju, kvartu u kojem žive mnogi useljenici, a koji je poznat po noćnom životu. Jurić navodno obožava ovaj dio grada, pa je neki dan tamo sjedio i pio pivo okružen navijačima.

I sad zamislite što bi ovakva scena značila Hajduku, da imaju trenera koji uživa takvu popularnost da pije pivo u kafiću okružen navijačima. Možda jednog dana…

Tko bi trebao biti novi trener Hajduka?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider