Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izazov i gušt

Ivan Forjan o dvostrukoj ulozi: "I televizija i Instagram ostavljaju prostor mašti"

Pred sportskom redakcijom Dnevnika Nove TV novi su izazovi.

Ivan Forjan (Foto: gol.hr)

Sportska redakcija Dnevnika Nove TV u punom je pogonu, traju pripreme za Final Four Lige nacija koji ćete moći gledati u izravnoj prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

Već nekoliko mjeseci, osim snimanja priloga i izvještavanja o sportu u informativnim minutama Dnevnika Nove TV, reporter Ivan Forjan vodi i Instagram račun Sport Nove TV.

Kako se snašao u novoj ulozi i kako ga ispunjava novinarski posao, ispričao nam je u intervjuu.

Od nedavno si na sebe preuzeo i zanimljivu ulogu vođenja Instagram računa sportske redakcije informativnog programa. Nakon nekoliko mjeseci, kakvi su dojmovi i koji su ti najveći izazovi u tome?

Dojmovi su super, polako skupljamo pratitelje i sve smo vidljiviji u digitalnom svijetu. Najviše vesele komentari kolega iz redakcije, kako sportske tako i newsa, kojima se sviđaju objave i koji kažu kako smo se na Instagramu uspjeli prikazati onakvima kakvi zaista jesmo – spontani, a opet profesionalni u svom poslu. Izazova je bilo u početku, trebalo je pokrenuti cijelu priču, bilo je tu dosta tehnikalija, ali sada se sve “zarolalo” i ide glatko. Hvala svim kolegama koji mi svakodnevno šalju fotke sa snimanja i aktivno sudjeluju u kreiranju sadržaja. A posebno hvala kolegici Mariji Horvat iz redakcije vanjske politike, koja mi, svojim britkim dosjetkama i kreativnom energiju, uvelike pomaže u osmišljanju pojedinih objava.

U sportski ispunjenom lipnju, koja ti je najdraža objava na Instragramu Sporta Nove TV?

U šestom mjesecu stavili smo fokus na serijal našeg kolege Vlade Bobana “Sedam krugova Katra”. Također, tek nam slijedi niz objava iz Nizozemske s Final Foura Lige nacija.

Budući da imamo i odjel digitalnog marketinga koji jako dobro poznaje zakonitosti društvenih mreža, koji je najbolji savjet koji si dobio od njih za vođenje Instagram računa?

Da objavljujem što više i što češće. Bitno je da konstantno budimo prisutni i dajemo našoj publici pogled iznutra. Takve objave u pravilu najbolje i prolaze.

Objasni nam ukratko razlike u kreiranju sportskog priloga za televiziju i objave videa na društvenim mrežama.

Televizijski prilog u pravilu uvijek ima i “off”, dok objave na Instagramu nemaju zadanu formu. No, kao što je to slučaj na televiziji, i na Instagramu možete dati mašti na volju i biti što kreativniji.

Kako izgleda jedan tvoj prosječan radni dan?

Sve ovisi o tome kakvi su zadaci preda mnom. Nekada ste cijeli dan na terenu, nekada radite redakcijski posao. Sve kreće listanjem dnevnog tiska i pregledom portala i društvenih mreža. Nakon toga slijedi dogovor s urednikom i planiranje priča. U konačnici, sve završava sklapanjem priloga i materijala u montaži i po potrebi, odlaska na live. Sve u svemu, zanimljivo i dinamično.

Iza tebe su do sada već brojni intervjui, ali ima li netko koga još nisi intervjuirao, a volio bi da stane pred tvoj mikrofon i zašto?

To bi definitivno bio Zlatan Ibrahimović. Mislim da ne treba puno objašnjavati – čovjek koji je zadužio nogometni svijet i koji posjeduje nevjerojatan karakter. Osobno sam navijač AC Milana te bi intervju sa Zlatanom za mene bio ostvarenje svih želja.

Da nisi novinar, čime bi se bavio?

Sigurno bi bilo nešto vezano uz sport. Primjerice, rad u nekom nogometnom klubu ili nešto tome slično. Također, zanimaju me i dokumentarci, jednom bih se volio okušati i u tom svijetu.

Za kraj, imaš li kakve hobije kojima se baviš u slobodno vrijeme?

Volim se baviti sportom na rekreativnoj razini. Termin s dečkima, izleti u prirodi, bavljenje raznim fizičkim aktivnostima. I naravno, beskrajno ispijanje kava s kumom i kolegom Stipom Antonijevićem.

Nastavi niz:

Svoj posao volim zato što… je dinamičan, nikad dosadan i nudi priliku da doživiš događaje koje većina ljudi nikad nema priliku.
Ne mogu bez… jutarnje kave.

Omiljena klopa mi je… sve na žlicu.

Omiljeno piće mi je… voda 🙂

Prvo što napravim kad se probudim je… uzmem mobitel u ruke. Nažalost.

Neostvarena želja mi je… intervju sa Zlatanom 🙂
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider