Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
AKTIVNO NA OPUS ARENI

Iskusni veznjak napustio Osijek, odlazi i veliko ljetno pojačanje

Ivan Fiolić napustio je Osijek i zaputio se u Kinu, a uskoro će se u svoju Adanu vratiti i Jovan Manev.

Ivan Fiolić (Foto: Cropix)

Niti 24 sata nakon završetka jesenskog dijela prvenstva na Opus Areni već su žestoko u poslu po pitanju kadra za nastavak sezone.

Danas je postalo poznato kako u bijelo-plavom dresu od proljeća nećemo gledati dva igrača, a to su Ivan Fiolić i Jovan Manev.

Fiolić nije opravdao velika očekivanja

Fiolić je početkom sezone 2021./2022. došao kao veliko pojačanje u planovima Nenada Bjelice te se zadržao dvije i pol sezone u kojima ipak nije opravdao očekivanja. Odigrao je 69 utakmica i upisao sedam pogodaka, no i samo jednu asistenciju, a doveden je prije svega da pomogne u kreaciji.

Njegovo je novo odredište Kina i klub Tianjin Tiger, o kojem je i sam nešto rekao u oproštaju od navijača Osijeka.

"Potpisao sam tamo ugovor, sretan sam i zadovoljan. Idem u Tianjin Tiger, gdje smo na okupljanju 3. siječnja. Iskreno mi je cilj zadržati se tamo što duže, a dobio sam vrlo pozitivne informacije o njima iz dosta meni bliskih izvora. Potpisao sam ugovor na dvije godine i vjerujem da ću se brzo prilagoditi na sve što me tamo očekuje. Brzo će mi se priključiti i obitelj, pa ću svakako biti i potpuno miran i koncentriran na svoju igru. Osijeku, dakako, želim sve najbolje u svakom smislu, pratit ću i nadalje svoje dosadašnje suigrače i nadam se da će više nego dosad razveseliti navijače", rekao je Fiolić.

Manev došao kao veliko pojačanje, pa ostao iza Duartea i Bralića

Klub napušta i nogometaš koji je pred kraj ljeta došao kao veliko pojačanje. Makedonski reprezentativac Jovan Manev uskočio je pri dolaska na posudbu iz Adane u udarni sastav. Ostao je tamo i u prvim utakmicama Zorana Zekića, no prelaskom na sustav s dva stopera postao je rezervna opcija iza Slavka Bralića i Andrea Duartea.

Kako je u međuvremenu Adana pokazala potrebu za svojim nogometašem, dogovoren je raskid posudbe na koji su ugovorom imali pravo, a koji će značiti i olakšanje osječkog budžeta.

Od vijesti iz kluba poznato je kako bi Osijek trebao osigurati svoje stoperske pozicije tako što će Slavku Braliću produžiti ugovor, dok bi otkupljeni trebali biti Duarte i Styopa Mkrtchyan, koji su trenutno na posudbi.

To je vrlo važno riješiti jer su oni trenutačno ostali jedine opcije na poziciji stopera, a svoj trojici aktualna suradnja s Osijekom traje još šest mjeseci.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider