Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznova se zamiješale karte

Istrin ulazak u finale Kupa unio dodatnu draž u HNL: Tri kluba drhte, bit će drame do kraja

Puljani su potpuno zasluženo izborili finalni okršaj za trofej Rabuzinovo sunce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Istre 1961 odigrali su jedno od najboljih poluvremena u povijesti kluba, stekli (kako se ispostavilo) nedostižna tri gola prednosti protiv Rijeke i potpuno se zasluženo plasirali u finale Kupa.

Tim podvigom Puljani su došli na korak od povijesnog osvajanja trofeja koje bi im donijelo izlazak na europsku scenu (plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige).

Podsjećamo, prema UEFA-inoj raspodjeli mjesta koja stupa na snagu ovog ljeta, iz Hrvatske će prvak ići u prvo pretkolo Lige prvaka, u kvalifikacije Europske lige ne ide nitko, dok će u drugom pretkolu novog natjecanja (Konferencijska liga) svoj europski put započeti osvajač Kupa te drugi i treći iz HNL-a.

Ako pobjednik Kupa bude onaj klub koji je već putem prvenstvene ljestvice osigurao plasman u Europu (netko od prva tri), onda će i četvrtoplasirani iz HNL-a ići u kvalifikacije Konferencijske lige.

I tu dolazimo do toga kako je Istrin prolazak u finale zapravo unio dodatnu dozu zanimljivosti u ionako uzbudljivu ovosezonsku borbu za Europu u HNL-u.

gol expired Igrači Istre prekinuli trenerovo javljanje i napravili ludnicu: "Zaslužili smo ovo finale" divider

Ako Puljani uspiju kreirati još jednu senzaciju i u finalu 19. svibnja osvojiti Kup protiv Dinama ili Gorice (to drugo polufinale tek se treba odigrati), tada će oni automatski izboriti nastup u drugom pretkolu Konferencijske lige. Bez obzira na to završe li na osmom, devetom ili desetom mjestu pa ispali među drugoligaše, Istrijani će osvajanjem Kupa čekirati europsku vizu.

U tom slučaju će trojcu koji se trenutačno bori za Europu (Gorica, Rijeka, Hajduk) preostati samo jedno mjesto. Samo će onaj tko završi trećeplasirani otići u Konferencijsku ligu ako Istra uzme Kup. U prijevodu, da bi bili sigurni i da ne bi morali sa zebnjom iščekivati finale Kupa, Velikogoričani, Riječani i Splićani trebaju završiti na trećoj poziciji. Samo će tad biti bezbrižni...

Karte su se dakle nanovo zamiješale i nesumnjivo nas čeka veliki troboj u kojem zasad najbolje stoji Gorica, ali opasno su joj se s rezultatima u posljednjim kolima približili i Rijeka i Hajduk...

Raspored 29. kola:

PETAK
16:00 Varaždin - Šibenik
18:05 Gorica - Slaven Belupo
20:30 Hajduk - Osijek

SUBOTA
19:05 Rijeka - Lokomotiva

NEDJELJA
19:05 Dinamo - Istra 1961

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider