Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nigerijci imaju "plan"

Islandski izbornik Hallgrimsson u očaju: "Samo nisam htio Hrvatsku i eto!"

Izbornici Islanda i Nigerije nisu bili previše razočarani činjenicom da skupinu D dijele s Hrvatskom i Argentinom.

Heimir Hallgrimsson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je napravljen ždrijeb Svjetskog prvenstva u Rusiji iduće godine, mnogi su se složili da je skupina D, ona u kojoj igra i Hrvatska, praktički najjača na Mundijalu. Pored Vatrenih tu su aktualni viceprvak svijeta Argentina, reprezentacija koja nas je poslala u dodatne kvalifikacije Island, te po mnogima najbolja afrička reprezentacija - Nigerija.

Pomalo razočaravajućim je tonom nakon ždrijeba govorio islandski izbornik Heimir Hallgrimsson, koji je priznao kako jedino nije želio u skupini Hrvatsku!

"Hrvatska je očito neka prepreka koju uvijek moramo proći. Malo smo se zasitili jedni drugih. Pričao sam sa Zlatkom Dalićem ovog jutra i rekao mu da želim bilo koga osim vas i naravno da se upravo to dogodilo. Dobro se znamo, bit će to zadnja utakmica u skupini i nadajmo se da će biti važan, da će odlučivati o nečemu. Skupina je teška, Argentina ima neke od najboljih igrača na svijetu, a Nigerija mladu i potentnu momčad".

Nijemac na klupi nigerijske reprezentacije Gernot Rohr odmah se bacio na stručne analize suparnika, ali ono što je sigurno je to da vjeruje kako njegova reprezentacija nije bez šansi u skupini.

"Nalazimo se u zanimljivoj skupini u kojoj su sve momčadi na FIFA-inoj ljestvici bolje rangirane od nas. Moramo se jako dobro pripremiti za prvu utakmicu protiv Hrvatske, možda ćemo i dogovoriti prijateljsku utakmicu protiv Srbije, koja igra na sličan način. Potom nam slijedi Island, koji ima dobru i fizički moćnu momčad te najbolje navijače u Europi. Argentince će biti teško iznenaditi s obzirom da sada znaju kako mi igramo, jer smo ih pobijedili u nedavnoj prijateljskoj utakmici".

Prema službenom RASPOREDU Svjetskog prvenstva u Rusiji, u 1. kolu skupine D sastaju se Hrvatska i Nigerija, te Argentina i Island. Nakon toga Vatreni igraju s Argentincima, a potom u zadnjem kolu protiv Islanda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider