Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi problemi

Iranska policija upala na novogodišnju proslavu i uhitila nekoliko poznatih nogometaša

Iranska policija u raciji je privela nekoliko nogometaša iz prve lige.

Iran (Foto: Afp)

Iranska policija uhitila je nekoliko profesionalnih nogometaša u raciji tijekom novogodišnje proslave u Teheranu zbog točenja alkohola i slavlja s djevojkama, što je pak strogo zabranjeno islamskim zakonima.

Posljednjih mjeseci Iranom bijesne građanski prosvjedi zbog društvenih ograničenja, a sve je eruptiralo nakon smrti djevojke Mahse Amini, koja je preminula u zatvoru iranske moralne policije.

Nažalost, posljednjih mjeseci iz Irana stižu informacije da sportaši i sportašice, koji su digli glas protiv režima, trpe žestoke udare. Osim što im se oduzima putovnica, pojedini su nogometaši osuđeni na smrt. 

Luka Modrić Modrića i društvo napali zbog bahatosti poslije utakmice s Valladolidom: "I za to su morali letjeti?!" divider

Državna agencija Tasnim je potvrdila da je nekoliko aktivnih i jedan bivši nogometaš teheranskog prvoligaša uhićen tijekom racije u istočnom dijelu Teherana, piše ESPN.

"Neki od igrača su bili u nenormalnom stanju zbog pretjerane konzumacije" alkohola, javio je Tasmin.

Još jedna novinska kuća, koja je povezana s državom, otkriva da su svi privedeni pušteni na slobodu, osim jedne osobe koja nije nogometaš. Tamošnja novinska agencija Fars citira tužitelja da je pokrenut slučaj protiv onih koji su uhićeni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider