Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ovaj vratar je lud"

Na Mundijalu u Rusiji izluđivao Ronalda, a sada je pozitivno šokirao svijet novim potezom

Iranski vratar Alireza Beiranvand ponovno je zaokupio pažnju svjetske javnosti i potegnuo novu polemiku.

Alireza Beiranvand brani udarac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iranski vratar Alireza Beiranvand izveo je dalekometno bacanje lopte rukom, za koje mnogi vjeruju da je riječ o nekakvom rekordu. Prvi vratar Irana i momčadi Branka Ivankovića Persepolisa bacio je loptu rukom iz svog šesnesterca pa sve do nekih 30-ak metara od gola Iraka.

Baca loptu rukom 70 metara!

"Ovaj vratar Irana je lud. Baca loptu rukom s više snage nego što ju neki vratari nogom ispucavaju", samo je jedan od komenatara na društvenim mrežama.

Beiranvand je uistinu zanimljiv vratar o kojem se svaki put kada nastupi na nekom malo većem natjecanju potežu polemike. Mnogi ističu i hvale njegove vratarte i atletske sposobnosti, ali se istovremeno i pitaju zbog čega on nikada nije zaigrao izvan granica Irana.

Za one koji su pozorno pratili povijesno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju, nisu mogli a da ne zapaze Iranca, koji je zamalo bio apsolutni heroj nacije.

Obranio penal Ronaldu na Mundijalu

Nakon što je sjajno branio protiv Maroka (pobjeda 1:0) i Španjolske (poraz 1:0), Beiranvand je u 53. minuti obranio kazneni udarac Cristianu Ronaldu i ostavio Iran u igri. U konačnici je Iran poravnao duboko u sudačkoj nadoknadi i zamalo zabio za pobjedu. No, Patricio je obrnio i odveo Portugal u osminu finala.

Beiranvand je od 2016. godine vratar Persepolisa, za koji je do sada odradio 92 utakmice. Primio je 58 pogodaka i čak 54 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. U prvoj sezoni s klubom je odveo Persepolis do polufinala Azijske Lige prvaka, dok je prošle godine igrao u finalu, ali je poražen od japanske Kashime.

Ove je sezone u 11 utakmica primio samo četiri pogotka, dok je sedam puta sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider