Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Croatia u žurbi

Interova propast razotkrila sve probleme hrvatskog nogometa: Još se ne zna tko će igrati treću ligu?

Croatia Zmijavci zamijenit će Inter u drugom razredu hrvatskog nogometa.

Naredne sezone drugoligaški nogomet trebao bi se igrati i u malenim Zmijavcima, mjestašcu nedaleko Imotskog. Ugasio se zaprešićki Inter, a njihovo mjesto popunit će, po svemu sudeći, Croatia iz Zmijavaca.

"S obzirom na to da smo se već pripremali za treći rang natjecanja, ova nas je situacija malo zatekla. Nažalost, Interu je smrknulo, a nama svanulo. Došli smo u situaciju da smo ponovno, još uvijek neslužbeno, članovi Prve nogometne lige", kazao je sportski direktor kluba iz okolice Imotskog, Sveto Mrkonjić.

Croatia ima veliki izazov

Dopis HNS-u za pristupanje ligi poslan je iz kluba, a da je ostanak u drugoligaškom društvu samo stvar formalnosti, nagovijestio je prije dva tjedna Josip Brezni iz HNS-a za Dnevnik Nove TV:

"Naravno da će se liga popuniti s najbolje plasiranim klubom iz prošlogodišnjeg izdanja druge hrvatske nogometne lige, a to je Croatia Zmijavci", rekao je.

No kako se sada, samo tri tjedna uoči početka nove sezone, pripremiti za drugoligaški nogomet:

Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo Georgina nesmotrenim potezom otkrila novi klub Cristiana Ronalda? divider

"Nismo se ni u stručnom, ni u igračkom kadru pripremili za ovaj izazov. Još je 20 dana do početka prvenstva, nadam se da ćemo se svi skupa nekako organizirati", rekao je Mrkonjić pa dodao:

"Poznavajući naš mentalitet, poznavajući Imotsku krajinu i nogometni gen, mi ćemo to nadoknaditi".

Problemi u trećem rangu natjecanja

Što muči njih, muči i brojne druge niželigaške klubove, jer sada je pitanje tko će umjesto Zmijavaca u treći rang natjecanja.

Legitimni kandidati su Hrvatski vitez iz Posedarja i zagrebačko Trnje, dva kluba poražena u doigravanju. Neslužbeno, spominje se i mogućnost proširenja treće lige sa 16 na 20 klubova.

Tek tada bi nastao kaos, budući da bi klubovi, uglavnom amaterski, u kratkom roku trebali mijenjati proračune zbog značajnog rasta troškova. Od HNS-a samo šturo priopćenje.

Mathys Tel Nova devetka Bayerna sletjela u minhensku zračnu luku: "Zabit će 40 golova" divider

"Hrvatski nogometni savez u narednim će danima obavijestiti javnost o donesenim odlukama, odnosno o popunjavanju odgovarajućih
natjecanja, uključujući Prvu i Drugu nogometnu ligu", stoji u odgovoru.

Raspad zaprešičkog Intera na površinu je izbacio niz problema u niželigaškom nogometu. Lige samo što nisu krenule, a upitnika je i dalje previše...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider