Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima 17 godina

Nova devetka Bayerna sletjela u minhensku zračnu luku: "Zabit će 40 golova"

Mayths Tel je novi igrač Bayerna koji stiže za odštetu od gotovo 30 milijuna eura iz Rennesa.

Mathys Tel (Foto: Afp)

Odlaskom poljskog golgetera Roberta Lewandowskog u Barcelonu, nastala je praznina u vrhu napada minhenskog Bayerna, koji užurbano traži njegovu zamjenu.

Bit će teško zamijeniti igrača koji je svake sezone "isporučivao" barem 30 golova, ali čini se da su Bavarci pronašli dostojnu zamjenu, ali i napadača koji se tek treba dokazati na elitnoj nogometnoj razini.

Njegovo je ime Mathys Tel, ima 17 godina, dolazi iz francuskog Rennesa za odštetu od 20 milijuna eura plus deset u bonusima i on je predodređen za nasljednika poljskog napadača.

Danas je sletio u minhensku zračnu luku, a nakon što obavi liječničke preglede, potpisat će ugovor do 2027. godine.

Dobit će dres s brojem devet

Iako se pola Europe zanimalo za mladog napadača, kojeg prozivaju novim Kylianom Mbappeom, Tel se na kraju odlučio za dolazak u Bavarsku, koja polaže velike nade u njega.

Tako njemački Bild piše da će dobiti devetku, a trener njemačkog sastava Julian Nagelsmann smatra da u skoroj budućnosti može postati jedan od najboljih napadača svijeta:

Neymar Pogledajte sramotno simuliranje Neymara na prijateljskoj utakmici, pao je kao pokošen divider

"Može se razviti u igrača svjetske klase. Mislim da će jednog dana postići 40 golova", rekao je njemački strateg za Tela koji je sa samo 16 godina i tri mjeseca debitirao u dresu Rennesa.

No u deset nastupa za prvu momčad francuskog kluba, za koju između ostalog nastupa i hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer, još uvijek nije postigao pogodak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider