Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPUŠTA LOVRU MAJERA

Rennes prodao još jednog čudesnog klinca: 17-godišnji napadač u bogatom transferu odlazi u Bayern

Mathys Tel napustit će Rennes već ovog ljeta te postati igračem minhenskog Bayerna.

Mathys Tel (Foto: Afp)

Nakon što su iz svog inkubatora promovirali Eduarda Camavingu, a onda ga vrlo brzo kao glavnog igrača bogato prodali u Real Madrid, Rennes će dobro zaraditi na još jednom talentiranom klincu koji se tek probio do prvog sastava.

Naime, 17-godišnji Mathys Tel postat će nogometaš Bayerna, koji je za njega ponudio 20 milijuna eura uz 8.5 milijuna dodataka. Rennes je pristao te ovaj suigrač Lovre Majera odlazi prije nego je uspio i odraditi neki spomena vrijedan posao u svom klubu.

Za seniore odigrao tek pedesetak minuta

Poprilično je to velik novac, ako znamo da je Tel za seniorsku momčad Rennesa u ligi odigrao tek 50-ak minuta, raspoređenih kroz sedam utakmica unutar kojih je dobio priliku s klupe.

No, iskazao se nastupima za mladu momčad te za drugu momčad u trećeligaškom natjecanju, gdje je u šest nastupa postigao jednako toliko pogodaka. Bayern je to prepoznao i odlučio je poslati bogatu ponudu za nogometaša koji se tek treba razviti. 

No, Julian Nagelsmann vjeruje u ovaj posao.

"Jednog dana on će biti među najboljim napadačima svijeta i vidim ga kako na vrhuncu postiže 40 pogodaka u jednoj sezoni", rekao je njemački stručnjak.

Gledajući da Nagelsmann u Bayernu voli davati priliku mladim igračima, nećemo se iznenaditi ako Tel već u nadolazećoj sezoni pokaže što zna u seniorskoj momčadi bavarskog giganta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider