Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drhtali do zadnje sekunde

Kako je Inter ovo preživio? U neviđenoj drami protiv fenjeraša izborili LP, vratar zaslužio spomenik

Nevjerojatna utakmica u kojem se jedan klub borio za Ligu prvaka, a drugi za ostanak obilježila je posljednje kolo u Italiji.

Samir Handanović brani zicer Empoliju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Velika drama odvijala se u raspletu lude utrke za Ligu prvaka u Italiji. Najelitnije klupsko natjecanje na kraju su izborili Atalanta – prvi put u povijesti – i Inter, koji je za bod nadmašio gradskog rivala Milan i osigurao četvrto mjesto.

Dok je Atalanta relativno elegantno izborila treće mjesto, Giuseppe Meazza drhtao je do posljednjeg trenutka. Malo je falilo da Empoli, koji se borio za ostanak, šokira tribine u velikoj drami koja se odvijala u završnici.

Inter je pri vodstvu 2:1 dvaput ''izbjegao metak'' koji bi ga poslao u Europsku ligu, a Empoli ostavio u elitnom razredu talijanskog nogometa.

Heroj skoro postao tragičar, vratar skidao čuda

Prva situacija dogodila se u 89. minuti. Caputo je izašao pred gol Intera i poslao loptu u sredinu, ali do nje je prvi stigao bek domaćih D'Ambrosio, koji je u spašavanju čistog gola zamalo ispao tragičar pogodivši vlastitu gredu!

Nema sumnje da je domaćim navijačima zastao dah, a još se nisu ni oporavili od šoka kada je uslijedio novi. Svega dvije minute kasnije Ucan je izbio potpuno sam pred gol Samira Handanovića, ali slovenski čuvar mreže obranio je čisti zicer turskom nogometašu.

Bila je to čak treća Handanovićeva obrana jedan na jedan situacije na utakmici. U 30. minuti spriječio je vodstvo Empolija obranivši Caputu, dok je u 70. minuti spriječio izjednačenje: sjajnom reakcijom oteo je loptu Fariasu koji ga je pokušao zaobići.

Odličan je bio i njegov kolega na drugoj strani Bartolomiej Dragowski. Samo u prvom poluvremenu obranio je osam udaraca igračima Intera, a u drugom je održao svoju momčad u igri obranivši penal Mauru Icardiju.

Dragowski je na kraju krenuo i u napad u zadnjim trenucima, a to je iskoristio Marcelo Brozović, koji je zabio gol s centra za, činilo se, veliko olakšanje na tribinama i potvrdu Interova plasmana u LP.

Kratko olakšanje, pa drama do posljednje sekunde 

Međutim, tu nije bio kraj drame: njegov suigrač Keita Balde napravio je glupost povlačenjem Dragowskog za dres, iako nije bilo nikakve šanse da se vrati i stigne Brozovića. Sudac je nakon pregleda snimke poništio gol i isključio Baldea.

Empoli je do kraj stisnuo Inter, a tribine su doslovno drhtale do posljednjeg trenutka. Duboko u sudačkoj nadoknadi jedna lopta opasno je prošla kroz kazneni prostor Intera – po tko zna koji put te večeri svima na stadionu zastao je dah – ali nitko od igrača Empolija nije bio na povratnoj lopti.

Do kraja su gosti uspjeli još pucati glavom u posljednjim trenucima, ali Handanović je to uhvatio, a navijači su napokon mogli odahnuti. Sjajni slovenski vratar ove je sezone čak 17 puta sačuvao mrežu netaknutom, a najbolje je sačuvao za ludi rasplet u kojem se prometnuo u Interova heroja.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider