Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
inter jedva do LP-a

Pašalić potvrdio povijesni uspjeh Atalante: Brozoviću poništen gol s centra u velikoj drami!

Navijači Intera strepili su do posljednjeg trenutka u zadnjem kolu Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Pašalić zabio je treći gol u pobjedi Atalante protiv Sassoula 3:1. Ovom pobjedom Atalanta je osvojila treće mjesto i prvi put u povijesti izborila Ligu prvaka. Hrvatski veznjak zabio je glavom nakon Gomezova ubačaja.

Inter je jedva došao do istog natjecanja dramatičnom pobjedom 2:1 protiv Empolija, koji je ispao iz lige. Stadio Giuseppe Meazza strepio je do posljednjih trenutaka: Inter je lovio pobjedu za Ligu prvaka, a Empoli bod vrijedan prvoligaškog spasa.

Inter je u prvom poluvremenu imao pet sjajnih prilika, no gostujući vratar Bartolomiej Dragowski je radio čuda. U 51. minuti gostujuću bravu probio je Keita Balde, a samo 10 minuta kasnije Mauro Icardi je domaćine mogao gurnuti korak do Lige prvaka, no promašio je kazneni udarac. Točnije, Dragowski je sjajno obranio.

U 76. minuti novi šok za navijače Intera, Hamed Traore je izjednačio na 1:1. No, pet minuta kasnije Radja Nainggolan je vratio prednost na domaću stranu. U ludoj završnici Empoli je imao dvije sjajne prilike za izjednačenje. U 88. minuti je D'Ambrosio umalo zabio autogol, njegov udarac je završio na okviru gola, a dvije minute kasnije Handanovič je skinuo zicer Ucanu.

U posljednjim trenucima susreta Marcelo Brozović je u kontri zabio za 3:1 pogodivši s centra prazan gol, no pogodak mu je poništen zbog gluposti njegova suigrača. Keita Balde je povukao za dres Dragowskog koji se vraćao na gol, ali nije bilo nikakve šanse da stigne Brozovića. Pogodak je nakon pregleda VAR-om poništen, a Balde je pritom zaradio drugi žuti karton.

Empoli je dobio još dvije minute nade, ali nije uspio izjednačiti iako je opasno pritisnuo Inter. Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, dok je Ivan Perišić izašao iz igre u 74. minuti šepajući. Marko Pajač je odigrao cijeli susret za Empoli.

Na kraju je u ludom raspletu izvisio Milan, koji je pobijedio SPAL s 3:2 u gostima, ali nije dočekao kiks gradskog rivala, iako je takav rasplet bio jako blizu. Osvojili su peto mjesto i idu izravno u Europsku ligu, dok će šesta Roma u kvalifikacije.

Ligu prvaka je osigurala i Atalanta koja je pobijedila Sassuolo s 3:1.

Gosti su poveli u 19. minuti preko Domenica Berardija, no u 35. minuti je izjednačio Daniel Zapata.

Možda i ključni trenutak dogodio se u poluvremenu kada je Berardi isključen, pa je Sassuolo u nastavku zaigrao s igračem manje. Atalanta je to iskoristila i golovima Alejandra Gomeza (53) i Marija Pašalića (65) razriješila sve dvojbe. Do kraja utakmice kod Sassuola je isključen i Francesco Magnaneli.

Udinese našeg Igora Tudora je na gostovanju pobijedio Cagliari sa 2:1 potvrdivši prvoligaški spas. Leonardo Pavoletti je doveo domaćine u vodstvo u 17. minuti, no gosti su u nastavku golovima Hallfredssona (59) i De Maija (69) stigli do važne pobjede. Bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna igrao je do 76. minute za Cagliari, dok je Filip Bradarić igrao do 82. minute.

Prvak Juventus je sezonu zaključio gostujućim porazom od Sampdorije 0:2 čime je torinska Stara dama zaključila sezonu s nizom od pet kola bez pobjede. Međutim, Juve je odavno osigurao naslov prvaka pa ova serija nije utjecala na njihovu poziciju.

Massimilano Allegri je na oproštaju od Juventusa pružio priliku igračima koji su ove sezone manje igrali, pa Cristiano Ronaldo, naš Mario Mandžukić, Miralem Pjanić i još nekoliko prvotimaca nisu nastupili.

U ranijem susretu Torino je pobijedio Lazio s 3:1.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider