Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brozović ušao u 71.

Inter dugo lomio Porto pa ga konačno slomio poslije Otavijeva isključenja

Nogometaši Intera pobijedili su Porto 1:0 u uvodnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Inter (Foto: Afp)

U drugom dvoboju večeri, u Milanu, Inter je dugo lomio Porto i na kraju ga slomio golom Romelua Lukakua za 1:0 u završnici utakmice, s tim da su gosti imali dvije odlične šanse, po jednu u svakom poluvremenu, ali Onanu nisu uspjeli svladati.

Inter je logično dominirao od prve minute, a ujedno je u uvodnih dvadeset minuta imao tri vrlo dobre prilike. U 12. minuti Martinez je glavom pucao loše, a potom su opasnije zaprijetili Barella iz daljine u 15. te Calhanoglu u 18. minuti, kada je dobro reagirao domaći vratar Diogo Costa.

Joško Gvardiol Englezi se naslađivali Gvardiolu pa opako zažalili: "Preklinjem vas, kupite ga" divider

Onana spasio Inter pri kraju prvog dijela

Utakmica se potom smirila sve do 37. minute kada su gosti iz Porta imali sjajnu šansu za pogodak. Prvo je Onana obranio Grujićev udarac, dok u nastavku akcije Brazilac Galeno nije uspio glavom zatresti Interovu mrežu.

Najveća prijetnja za Porto bio je Dimarco, koji je uporno probijao svoju lijevu stranu i slao brojne upotrebljive lopte svojim napadačima, no sve je bilo uzalud.

Joško Gvardiol Leipzig i City bez pobjednika u prvoj utakmici: Gvardiol zabio sjajan gol i ispisao povijest divider

Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu opet je Porto došao sasvim blizu pogotka, ali je ponovno odličan bio domaći vratar Onana. Obranio je dva opasna udarca.

Interu se otvorilo poslije crvenog

Interu se šansa otvorila od 78. minute kada je Porto ostao s igračem manje, drugi žuti karton tada je dobio Otavio. Inter je tada stisnuo, do pogotka su pokušavali doći Lukaku, Martinez i Barella te je gostujuća obrana kapitulirala u 86. minuti. Novi ubačaj sletio je na glavu Lukakuu, koji je prvo pogodio vratnicu, ali se lopta odbila opet do njega i iz drugog pokušaja belgijski napadač zabio je za 1:0 milanske momčadi.

Joško Gvardiol VIDEO Pogledajte nebeski skok Joška Gvardiola za izjednačenje protiv Cityja divider

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović za Inter je zaigrao od 71. minute.

Službene postave: 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider