Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najprije Real pa Manchester

Leipzig i City bez pobjednika u prvoj utakmici: Gvardiol zabio sjajan gol i ispisao povijest

RB Leipzig i Manchester City odigrali su bez pobjednika 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Galerija RB Leipzig - Manchester City RB Leipzig - Manchester City RB Leipzig - Manchester City +4 RB Leipzig - Manchester City

Nogometaši RB Leipziga i Manchester Cityja odigrali su 1:1 u uvodnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Gosti su poveli u prvom poluvremenu preko Riyada Mahreza, ali u nastavku je domaćinima neriješeno donio hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Gvardiol je time postao najmlađi hrvatski strijelac u nokaut-fazi najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja.

Dama se seli na Etihad

Dosta su oprezno utakmicu otvorili Leipzig i Manchester City te u prvih dvadeset minuta nijedna momčad nije kreirala pravu priliku, kao ni zaprijetila suparniku. No relativno su se brzo gosti iz Manchestera ipak na terenu postavili kao superiornija momčad, ako ništa drugo barem u posjedu.

Joško Gvardiol VIDEO Pogledajte nebeski skok Joška Gvardiola za izjednačenje protiv Cityja divider

City je poveo u 27. minuti nakon što su domaći igrači petljali na 30-ak metara od svojih vrata. Grealish je ukrao loptu, a i u nastavku akcije domaća obrana je bila traljava u svojim reakcijama. Sve je iskoristio Mahrez za dobro naciljani udarac i pogodak za 1-0.

Do kraja poluvremena City se nešto više napadački razmahao pa je dvije solidne šanse imao Rodri te jednu Grealish. Jedino što je Leipzig napravio u prvom dijelu bio je Wernerov udarac u nadoknadi koji je Ederson lako zaustavio.

Leipzig se probudio u nastavku

Od prve sekunde drugog poluvremena Leipzig je zaigrao mnogo odlučnije i energičnije te je počeo puno češće prijetiti Manchester Cityju. U dvije se šanse našao Henrichs, koji je ušao na startu drugog dijela. Prvo je zaprijetio glavom, a u 55. minuti imao je odličnu priliku kada je s desetak metara iskosa pucao pored vratnice.

Joško Gvardiol VIDEO Gvardiolu nesretno prošla lopta kroz noge: Nakon toga je pao gol divider

U 63. minuti Andre Silva imao je šansu za 1:1, ali sve je spriječio Ederson. Za to vrijeme City je u određenim razdobljima tek čuvao loptu i krao vrijeme, bez velike želje za drugim pogotkom, koji bi vjerojatno slomio suparnika.

Potom je šansu imao Szoboszlai, a izjednačenje je uslijedilo u 70. minuti. Nakon ubačaja Halstenberga gostujuću je obranu nadvisio hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, koji je iskoristio i loše postavljanje Edersona te glavom iz blizine zabio za 1:1. Bio je to Gvardiolov drugi ovosezonski pogodak u Ligi prvaka. Prvi je dao madridskom Realu u skupini.

Odmah nakon izjednačenja Gundogan je mogao vratiti vodstvo Cityja, ali je odlično reagirao Blaswich. Do kraja utakmice City je držao loptu, ali se ritam igre smirio i sve je završilo bez pobjednika.

Tekstualni prijenos pratite na gol.hr-u

RB LEIPZIG - MAN. CITY 1:1

Službene postave:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider