Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivno zdanje

VIDEO Inter i Milan objavili: Ovo je njihov novi (spektakularni) stadion, imat će neobično ime

Klubovi iz Milana uskoro više neće igrati na legendarnom San Siru, odnosno Giuseppe Meazzi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradski rivali iz prijestolnice mode, Inter i Milan, predstavili su zajednički projekt izgradnje novog stadiona.

Nerazzurri i Rossoneri više neće igrati na kultnom Giuseppe Meazzi, odnosno San Siru. Koliko god njihov aktualni dom bio jedan od najpoznatijih stadiona svijeta, toliko ga je ipak malo nagrizao zub vremena i došao je trenutak da talijanski velikani odu na novu infrastrukturnu razinu.

Inter i Milan poručuju da će detalji biti finalizirani u narednim tjednima, nakon čega će se započeti s izgradnjom. Ono što je zasad poznato je da će novi stadion nositi ime Katedrala, po najznamenitijoj milanskoj građevini (Duomo di Milano).

Oko stadiona će biti novi javni gradski park s površinom od otprilike 50 tisuća četvornih metara. Veliki naglasak pritom je stavljen na zaštitu okoliša, pa će prostor na kojem će se graditi novi stadion i cijela nova četvrt biti u cijelosti pješački, s ukupno oko 11 tisuća četvornih metara površine.

Građanima će oko stadiona na raspolaganju biti brojni sportski i rekreacijski sadržaji, a projekt će raditi korporacija Populous, koja je tijekom posljednjih 38 godina svojeg postojanja razvila više od 3200 projekata u području sporta, uključujući i stadion Wembley, zatim stadione za Olimpijske igre u Sydneyju 2000. i Londonu 2012. godine, novi dom Tottenhama, Benficin La Luz i mnoge druge.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider