Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi sa srcem

Inter i Eriksen raskinuli suradnju: "Znamo da će naša veza uvijek biti jaka i neraskidiva"

Eriksen nije igrao otkako je 12. lipnja pretrpio srčani zastoj u samoj završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Euru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni prvak Inter i Christian Eriksen (29) sporazumno su raskinuli ugovor nakon što danskom veznjaku i službeno nije dopušteno igrati u Serie A s ugrađenim defibrilatorom.

Eriksen nije igrao otkako je 12. lipnja pretrpio srčani zastoj u samoj završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Euru.

Oživljavanje je trajalo više od 10 minuta, a nakon uspješne reanimacije na travnjaku, prevezen je u bolnicu, gdje mu je ugrađen poseban defibrilator koji stimulira rad srca.

"Čak i ako se putevi Intera i Christiana danas razdvajaju, znamo da će naša veza uvijek biti jaka i neraskidiva. Najbolji trenuci, golovi i pobjede, zagrljaj navijača izvan San Sira u slavlju Scudetta, sve će uvijek ostati upisano u povijesti Nerazzurra. Sretno, Chris," objavio je Inter na svojoj stranici.

Inter je u listopadu priopćio da je talijanska medicinska uprava suspendirala Eriksena iz igranja u Serie A, zbog pravila koje zabranjuje korištenje implantabilnog kardioverter-defibrilatora (ICD).

Eriksen je u Inter stigao 2020. iz Tottenhama, a u dresu "Nerazzurra" je upisao 60 nastupa i postigao osam golova osvojivši prošle sezone "scudetto".

"Christian je bio jedna od ključnih figura u našem pohodu na Scudetto, timskom naporu kojem je Eriksen pridonio svojom vizijom, intuicijom, dodavanjima, asistencijama i golovima," dodali su iz Intera.

Tijekom karijere danski veznjak je igrao i za Ajax.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider