Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj jedne ere

Emotivni oproštaj velikana: "Barca treba najbolje, a ja više nisam onaj stari"

Andres Iniesta najavio je da na kraju sezone napušta Barcelonu, klub u kojem je proveo 22 godine...

Galerija Andres Iniesta (Foto: AFP) Andres Iniesta (Foto: AFP) Andres Iniesta slavi (Foto: AFP) +3 Andres Iniesta (Foto: AFP)

Kapetan i legenda Barcelone Andres Iniesta na današnjoj press-konferenciji na Camp Nouu objavio je da na kraju sezone odlazi iz Barcelone.

„Oduvijek sam maštao o ovakvom oproštaju, da odem kao starter i da se tako osjećam. Ovaj klub zaslužuje samo najbolje“, u društvu obitelji, čelnika i igrača Barcelone, izuzev Lionela Messija i Luisa Suareza, istakao je nogometaš kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih igrača katalonskog kluba i španjolskog nogometa u povijesti.

Iniesta je najtrofejniji španjolski nogometaš u povijesti, do sada je osvojio 34 trofeja u seniorskoj karijeri (31 s Barcelonom i 3 sa Španjolskom), a na kraju sezone stići će i 35., jer je Barcelona pred  osvajanjem 25. naslova prvaka Španjolske.

Iniesta je nedavno kao kapetan Barce podigao pokal Kupa kralja osvojen protiv Seville na Wanda Metropolitanu. Već tada je bilo jasno da najvjerojatnije igra posljednju sezonu u dresu Barcelone, a sada je to i javno otkrio:

Andres Iniesta (Foto: AFP) Andres Iniesta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Bilo mi je teško donijeti ovu odluku nakon 22 godine provedene u ovom klubu, za mene najboljem na svijetu“, kazao je Iniesta koji je rođen u Fuentealbillu pokraj Albacetea 1984., a stigao je u Barceloninu nogometnu školu La Masiju sa 12 godina i postao jedan nositelja momčadi koja je poharala Španjolsku i Europu.

„Odlazim u interesu kluba, jer sam svjestan da više ne mogu igrati na staroj razini, a Barcelona je klub koji treba nogometaše u najboljem izdanju“, iskreno je priznao nogometaš kojeg visoko respektira ne samo Katalonija nego i cijela Španjolska.

„Ne želim nikoga obmanjivati i varati, u 34 godini sam i znam da je moje najbolje vrijeme prošlo. To je zakon života, ali nema tugovanja, dolaze drugi izazovi i nastojat ću biti sretan kao što sam bio ovdje.“

Za kraj se zahvalio roditeljima, sestri i obitelji te istakao:
„Prije nego što se oprostim, želim zahvaliti La Masiji i klubu jer oni su dobrim dijelom zaslužni za sve što sam napravio u karijeri i životu kao igrač i čovjek. Zahvaljujem se svim navijača i Kataloncima koji su me podržavali sve ove godine u dobrim i lošim trenucima. Uvijek ću vas nositi u srcu“, zaključio je Iniesta sa suzama u očima.

Iniesta je odigrao do sada 669 utakmica za Barcu i postigao 57 golova. Odlaskom Inieste, a prije njega Xavija, Puyola te još nekih velikih igrača praktički je završila jedna velika ere Barcelone, najuspješnije razdoblje u povijesti katalonskog kluba. Veliko je pitanje hoće li Barcelona ikada više dostići te razine?

Iniestini trofeji s Barcelonom:

Prvak Španjolske: 8 (bit će i 9)
Kup kralja: 6
Španjolski Superkup: 7
Liga prvaka: 4
UEFA Superkup: 3
FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo: 3

Iniestini trofeji sa Španjolskom:

Svjetski prvak: 1 (2010.)
Europski prvak: 2 (2008., 2012.)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider