Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suze i respekt

Emocije koje paraju dušu: Pogledajte ovacije istinskom velikanu! Ovo je možda kraj!

Barcelona je u finalu Kupa kralja pregazila Sevillu, a Andres Iniesta odigrao je veliku utakmicu.

Galerija Lionel Messi i Andres Iniesta u zagrljaju (Foto: AFP) Andres Iniesta slavi (Foto: AFP) Ernesto Valverde (Foto: AFP) +4 Philippe Coutinho (Foto: AFP)

Finale Kupa kralja, minuta 87. i trenutak za vječnost. Ernesto Valverde odlučio je izvaditi Andresa Iniestu kako bi mu priuštio satisfakciju dupke punog Metropolitana. Blizu 70.000 ljudi, baš svi, i Barcini i Sevillini drukeri digli su se na noge i ikoni Barcelone i španjolskog nogometa priredili ovacije kakve zaslužuju samo velikani najljepše igre.

Iniesta najavio konačnu odluku

Iniesta je odigrao sjajnu utakmicu, ali nisu to bile ovacije samo zbog velebne partije, još više za životno djelo i sve što je dao u velikoj karijeri. Iniesta je s 33 godine na zalasku karijere i ovu mu je možda bilo posljednje finale u dresu Barcelone.

Suze u očima kapetana Barcelone nakon što je pehar namijenjen pobjedniku govore da je dosta izgledno kako igra posljednju sezonu. Možda će nastaviti karijeru negdje drugdje, možda u arapskom svijetu ili Kini, ali to više neće biti to, svima je to jasno, pa i njemu.

„Sljedeći tjedan objavit ću što sam odlučio“, poručio je Iniesta koji je nakon utakmice bio prepun emocija i dojmova.

Respekt cijele Španjolske

„Zbog ovoga se igra nogomet, ovo je večer jakih emocija, kroz glavu su mi proletjele godine. Ljubav i respekt navijača nešto je što čuvam duboko u sebi. Sretan sam zbog ovakve podrške publike i trofeja koji smo osvojili. Želimo još dodati naslov prvaka, zbog nas, zbog naše publike“, zaključio je sa suzama u očima.

Malo je nogometaša u Španjolskoj koji su uživali takav respekt i divljenje svih navijačkih skupina. Iniesta je to zaslužio i fantastičnim igrama i još uzornijim ponašanjem. Ako ga nisu baš svi jednako voljeli, svi su ga podjednako cijenili. I to ne samo u Španjolskoj, nego i cijeloj Europi i svijetu.

Zašto Barca ovako nije odigrala u Rimu?

Barcelona je protiv Seville odigrala fantastičnu utakmice, dominirala je terenom i lako slavila, daleko lakše nego što je itko mogao očekivati.
I stoga je na kraju u zraku ostalo lebdjeti pitanje na koje nema adekvatnog odgovora. Zašto Barcelona barem upola ovako dobro nije odigrala na Olimpicu protiv Rome?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider