Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
apsolutna dominacija katalonaca

Barca u Madridu pregazila Sevillu i osvojila prvi trofej sezone!

Barcelona je osvojila svoj 30. naslov pobjednika Kupa.

Galerija Slavlje Barcelone (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Navijači Barcelone (Foto: AFP) +3 Luis Suarez zabija gol (Foto: AFP)

Barcelona je u finalu španjolskog Kupa kralja na stadionu Atletico Madrida Wanda Metropolitanu s 5:0 pregazila Sevillu i osvojila prvi trofej ove sezone.

Barceloni je ovo četvrto uzastopno osvajanje Kupa. Ukupno je Barcelona 30. puta osvojila Kup, po čemu su najuspješniji u Španjolskoj: drugi je Athletic Bilbao s 23, a treći Real Madrid s 19 naslova.

U madridskom finalu sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Bacelona je povela u 14. minuti golom Luisa Suareza, kojeg je idealno poslužio Philippe Coutinho.

Na 2:0 povisio je Lionel Messi u 31. minuti preciznim udarcem nakon majstorske asistencije Jordija Albe. U 40. minuti Messi je bio u ulozi asistenta, a svoj drugi gol postigao je Luis Suarez.

U istom se ritmu nastavilo i u nastavku: Andres Iniesta je u 52. minuti prihvatio dodavanje Messija, zaobišao vratara i pogodio za 4:0.  Coutinho je u 69. minuti iz penala pogodio za 5:0. Sevilla je imala nekoliko dobrih prilika za počasni pogodak, ali rezultat se nije mijenjao.

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcelonu.

VIDEO -----------> Sevilla - Barcelona 0:5

Ne dogodi li se čudo, Barcelona će ove sezone osvojiti dvostruku španjolsku krunu: u prvenstvu imaju 12 bodova prednosti pet kola prije kraja i mogu osigurati naslov već u sljedećem kolu, u kojem se susreću s davljenikom Deportivom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider