Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Visoke tenzije

Incident u Španjolskoj: Sudac razbjesnio domaćina, policija morala razdvajati igrače

Pred kraj utakmice Getafea i Villarreala dogodile su se nemile scene...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Getafe i Villarreal sinoć su u međusobnom obračunu na Coliseumu odlučivali o izravnom putniku u Europsku ligu. 

Nakon žestoke utakmice Žuta podmornica je slavila s 3:1 i učvrstila se na petoj poziciji koja vodi izravno u Europsku ligu.

Getafe je ostao na šestom mjestu s četiri boda zaostatka za Villarrealom i samo dva boda prednosti ispred Real Sociedada, koji ima i utakmicu manje. Nije daleko ni Valencia koja ima bod manje od Baska. Ostala su još tri kola do kraja prvenstva i očigledno će se voditi velika borba za šesto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.

Zbog opisanih razloga sinoćnja utakmica bila je jako važna za obje momčadi. Tenzije su bile iznimno visoke. Pred kraj utakmice izbila je velika frka.

gol expired Senzacija na Maksimiru: Matjaž Kek postaje novi trener Dinama? divider

Domaća momčad bila je silno nezadovoljna suđenjem Estrade Fernandeza, koji je bio u centru pažnje, a to za suce nikada nije dobro. Dosudio je dva jedanaesterca za Villarreal i podijelio četiri crvena kartona u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Tri domaćoj momčadi i jedan gostima.

U Getafeu smatraju da su teško oštećeni, da oba jedanaesterca nisu trebala biti dosuđena. Tvrde da nije prvi put da ih je Estrada Fernandez izrešetao. Sudio im je prošle godine protiv Valencije u Kupu kralja. Nakon te utakmice klub iz okolice Madrida izdao je oštro priopćenje za javnost. Jasno, žalili su se na suđenje. Sada im je očito prekipjelo.

Pred kraj utakmice, duboko u sudačkoj nadoknadi, popustili su živci igračima objema momčadima.

„Bilo je provokacija s obje strane“, nakon utakmice je kazao trener Villarreala Javi Calleja.

gol expired Barcelona ovo nije doživjela 27 godina: Ironija sudbine i međusobne provokacije, osveta za čuveni šok divider

Skočile su i obje klupe, došle je do velike gužve, naguravanja i udaranja. Eskaliralo je do te mjere da se morala umiješati policija kako bi razdvojila sukobljene strane i spriječila teže incidente. Disciplinski sudac imat će puno posla, dugo će se vući repovi s ove utakmice.

Eto, i u Španjolskoj suđenje izaziva velike kontroverze. Mnogi su nezadovoljni, Katalonci i Baski upiru prst prema Real Madridu, tvrde da je Kraljevski klub privilegiran preko svake granice. I na ostalim utakmicama ima dosta problema. U principu, ništa novo, suđenje u Španjolskoj oduvijek prate velike svađe i polemike.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider