Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Incident na Camp Nouu

Žestok sukob poslije El Clasica: Barcin vratar poludio na zvijezdu Reala, zamalo izbila opća makljaža

Po završetku utakmice Barcelone i Real Madrida dogodio se sukob koji se lako mogao otrgnuti kontroli i pretvoriti u veliki incident…

Barcelona - Real Madrid (Foto: Afp)

Barcelona je pobijedila Real i pobjegla na 12 bodova razlika, čime je zakaparila naslov prvaka Španjolske, ali ostali su neki repovi s El Clasica, koji su dodatno rasplamsali sukob između vječnih rivala.
U derbi su ušli s visokom tenzijama, a izašli su s još većim neprijateljstvom.

Sergi Roberto i Lionel Messi Dok Pariz fućka Messiju, junak El Clasica podigao Barcu na noge: Znak da se Leo vraća na Camp Nou divider

Barca i Real opet su na ratnoj stazi. Slučaj Negreira i optužbe na račun Katalonaca da su podmićivali suce dobit će sudski epilog, a jedan od svjedoka bit će upravo Real, odnosno njegovi čelnici, što je u Barceloni protumačeno kao objava rata.

Visoke tenzije na El Clasicu

Da je situacija jako ozbiljna, najbolje govori podatak kako je predsjednik Reala Florentino Perez eskivirao utakmicu i nije se pojavio u Barceloni, nakon što je Joan Laporta otkazao tradicionalni ručak i druženje dužnosnika prije utakmice.

Eto, u tako napetoj atmosferi dočekan je El Clasico. Madriđani su napustili Camp Nou s gorkim okusom u ustima. Nisu mogli skriti razočaranje, jako su loše podnijeli poraz.

Marco Asensio postigao je gol koji je poništen zbog zaleđa Ancelotti dao kontroverznu izjavu i silno začudio Xavija: Trener Reala iskazao otvorenu sumnju divider

Trener Reala Carlo Ancelotti otvoreno je kazao da sumnja u odluku VAR-a da poništi pogodak Marca Asensija zbog zaleđa. Xavi mu je odgovorio da je začuđen takvim izjavama, kada je poznato da o zaleđu odlučuje tehnologija, a i vidljivo je golim okom da je bilo malo zaleđe.

Katalonski mediji takvu izjavu tumače kao nastavak Realove kampanje protiv Barcelone, sugerirajući da podmićuje suce. Madridski tisak uzvratio je kako je očito da Real ne vjeruje institucijama, napose sudačkoj organizaciji. U Kataloniji se ironično smiju i uzvraćaju da zvuči u najmanju ruku groteskno kada to kaže klub koji je protežiran desetljećima u svim natjecanjima, pogotovo u španjolskim.

Objava rata

Međusobne optužbe traju već danima i tjednima, a sve se reflektiralo i na travnjak. Najveće iskre sijevnule su po završetku utakmice. Mnogi nisu primijetili jer su prijenosi već završili, ali opasno su se zakačili Realov bek Dani Carvajal i rezervni vratar Barcelone Arnau Tenas. Bio je to incident koji se lako mogao otrgnuti kontroli da neki igrači nisu sačuvali prisebnost.

Dok su igrači Barcelone bili u zagrljaju i slavili pobjedu, Carvajal se zatrčao ravno prema Tenasu. Mladi vratar Barcelone taman je sa suigračima krenuo prema publici kada mu je Carvajal prepriječio put uperivši kažiprst u njega i stavivši mu ruku oko vrata.

Barcelona slavi pobjedu Barcelona slavi pobjedu (Foto: Afp)

Iskusni Jordi Alba uočio je potencijalno eksplozivnu situaciju, pritrčao je i nekako ih razdvojio. No kada je Carvajal pošao prema svlačionici, okrenuo se i nešto dobacio Tenasu. On je jednostavno eksplodirao i potrčao prema njemu.

Bio je toliko ljutit da su ga morala zaustavljati trojica: Araujo, Rüdiger i jedan član Realova stožera. Krajnjim su ga naporom zaustavili, Araujo je čak pao na travnjak koliko ga je potezao, pa je morao priskočiti i Thibaut Courtois, a u pomoć su dotrčala još dvojica-trojica igrača Barce.

Carvajal i Tenas opasno se zakačili

U isto vrijeme Alba i još jedan član Barcina stožera skočili su na Carvajala i upozorili ga da prestane provocirati i hitno se udalji. Nije poznato oko čega su Carvajal i Tenas raspravljali te postoji li kakav povod otprije, niti što je Carvajal na kraju dobacio Barcinu vrataru da se tako razljutio i pokušao ga fizički napasti. Uglavnom, taj se sukob lako mogao otrgnuti kontroli i pretvoriti u opću makljažu. 

Opisani incident zorno govori u kakvim su trenutačno odnosima Barcelona i Real. Jasno, nikada tu nije bilo ljubavi, ali posljednjih godina vladalo je svojevrsno primirje. Sporazum o nenapadanju relativno dobro je funkcionirao, čak je postojala suradnja između vječnih rivala, najviše na projektu Superlige.

Lula mira očito je umirovljena, a ponovno su iskopane ratne sjekire. Ovakva razina tenzija između Barce i Reala odavno nije viđena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider