Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To su floskule"

Ancelotti dao kontroverznu izjavu i silno začudio Xavija: Trener Reala iskazao otvorenu sumnju

Barcelona je pobijedila Real s 2:1 na Camp Nouu i pobjegla Madriđanima na 12 bodova, a Carlo Ancelotti iskazao je sumnju u odluku VAR-a da poništi Asensijev pogodak zbog zaleđa…

Marco Asensio postigao je gol koji je poništen zbog zaleđa (Foto: Afp)

Treneru Real Madrida Carlu Ancelottiju očito je teško pao poraz na Camp Nouu.

"Tužni smo i povrijeđeni, ali i ponosni na utakmicu koju smo odigrali. Budemo li nastavili ovako igrati, sigurno ćemo nešto osvojiti na kraju sezone", tješio se Ancelotti nakon utakmice.

Filip Zubčić Poznata lica na El Clasicu: Modrić je imao lijepu podršku s tribina divider

Barcelona je treći put ove sezone pobijedila Real. Prvo u Superkupu, pa u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja i sada je u prvenstvu uzvratila Realu za poraz u Madridu.

Ancelotti jako razočaran

"Imali smo dvojbe u našu izvedbu nakon Superkupa, ali sada ne možemo sumnjati u ovakvu utakmicu. Teško gostovanje i protivnik, ali dobro smo igrali. Nismo zaslužili poraz", razočarano je konstatirao Ancelotti.

Real je poveo 1:0, a na kraju je izgubio 2:1 i praktički je predao naslov prvaka Barceloni, koja sada ima 12 bodova prednosti i doista je teško povjerovati da to može prokockati.

Kod rezultata 1:1 Real je postigao gol u 81. minuti, no VAR je poništio Asensijev pogodak zbog zaleđa. Odlučivali su centimetri, no i na snimci se moglo vidjeti da je bilo malo zaleđe.

Ancelotti sumnja u odluku VAR-a

Iako postoji VAR i više ne odlučuje ljudsko oko, Ancelotti je ipak iskazao sumnju.

"Poluautomatsko zaleđe na Svjetskom prvenstvu bilo je jasno, ali danas ostajem s pitanjem iznad glave. Je li to bilo zaleđe? Ne znam. Utakmica je izgubljena", retorički se upitao talijanski trener.

Ancelottijeva konstatacija neugodno je iznenadila trenera Barcelone Xavija.

Xavi iznenađen

"Iznenađen sam što Ancelotti sumnja u poništeni gol jer imamo tehnologiju. Jasno je da je zaleđe, nema nikakve sumnje. Ako se i dalje priča o VAR-u po pitanju zaleđa, to su floskule. Zaleđe je vrlo jasno", poručio je Xavi i zaključio:

"Još se ne osjećamo kao prvaci, ali napravili smo važan korak."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider