Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKO SLAVLJE

Barcelona dokrajčila Real u sudačkoj nadoknadi i počela hladiti šampanjac: Čak 12 bodova prednosti!

Barcelona je slavila 2:1 protiv Reala u El Clasicu na Camp Nou u sklopu 26. kola španjolske La Lige.

Luka Modrić (Foto: Afp)

U najvećem derbiju španjolskog nogometa Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Madrid 2:1 i pobjegla najvećem suparniku na 12 bodova prednosti 11 kola prije kraja prvenstva.

Real nije uspio u svom naumu. Aktualni europski i španjolski prvak je želio pobjedom na Camp Nou smanjiti zaostatak na šest bodova i vratiti kakvu takvu neizvjesnost. No, Barca sada ima velikih 12 koraka prednosti.

Igor Tudor Tudor prekinuo nevjerojatan niz Reimsa, Rennes bez Majera srušio PSG na Parku prinčeva divider

Bio je to 253. natjecateljski El Clasico i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.

Ove sezone igrali su već četvrti put. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3:1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid 1:0, a večera je u prvenstvu bilo 2:1. Očekuje ih i uzvrat u Kupu 5. travnja na Camp Nou.

Bizaran pogodak na otvaranju

Počelo je sjajno za goste. Već u devetoj minuti Real je poveo i to više sretno nego spretno. Vinicius je pokušao ubaciti loptu u kazneni prostor, no pogodio Ronalda Arauja, a od njegove glave lopta je završila u mreži.

Kostić i Vlahović Juventus srušio Inter u najvećem derbiju Serie A, dvojica igrača isključena u sudačkom vremenu divider

Barca se vratila u posljednjim trenucima prvog dijela. Sergi Roberto je bio na pravom mjestu nakon što se lopta odbijala unutar šestnaesterca i lijepo pogodio za 1:1.

U 61. minuti Vinicius je mogao bolje reagirati nakon Modrićevog dodavanja. Brazilac je i u 70. minuti pucao s rub kaznenog prostora, ali loše. Uzvratio je Robert Lewandowski u 76. minuti, ostao je sam na rubu kaznenog prostora, pucao je, ali pored gola.

Jorge Obregon Obregon zbog nevjerojatnog propusta nije ušao u igru: "Bit će kažnjen" divider

U 81. minuti Asensio je zabio nakon ubačaja Carvajala, međutim nakon pregleda VAR snimke Realov pogodak je poništen zbog zaleđa. Utakmica, a možda i prvenstvo je odlučena u drugoj minuti nadoknade. Bila je to lijepa akcija domaćina, a u samoj završnici Alejandro Balde je uposlio Francka Kessiea koji je pogodio za 2:1.

Luka Modrić je za Real igrao do 76. minute, opet je bio ključna karika veznog reda Kraljeva, a imao je i nekoliko sjajnih poteza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider