Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
imaju više sreće nego...

''Ima netko gori od Reala'': Zvuči suludo, ali Barca i Real trenutno su saveznici

Dva velika rivala nalaze se u krizi igre i rezultata, ali njihovi treneri imaju sreću u nesreći.

Mariano (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Počeo je reprezentativni tjedan, no nema brige za Španjolce. Furija trenutno ima svih šest bodova u Ligi nacija, dok njeni suparnici u skupini nemaju još niti jedan. Nažalost za nas, momčad Luisa Enriquea u skupini je s Hrvatskom i Engleskom koje međusobno igraju u petak na Rujevici.

Zato se u španjolskim medijima još uvijek bave pomalo nestvarnom situacijom na ljestvici Primere. Nakon osam kola Sevilla je na čelu ispred Barcelone i Atletica koji imaju bod manje. Iza njih su Real, Espanyol i Alaves koji je za vikend nokautirao Real.

Madriđani su u zbilja neviđenoj krizi. Nisu postigli pogodak već četiri utakmice zaredom što zvuči nevjerojatno. Toliko da su u Marci, listu otvoreno okrenutom Realu, počeli po Europi tražiti klub koji ima goru krizu u posljednjih mjesec dana.

Ima netko gori od Reala

I uspjeli su naći da maleni Dijon u Francuskoj jedini u pet najjačih liga duže nije postigao pogodak. Oni nisu zabili 437 minuta, 28 duže nego Real. No upravo usporedba s Dijonom dovoljno govori koliko je porazna forma trostrukog uzastopnog prvaka Europe.

Još tamo 22. rujna zabio je Asensio Espanyolu za pobjedu. Nakon toga tri poraza i remi s Atleticom na Santiago Bernabeuu. Je li uzrok svemu ovome odlazak čovjeka koji je zabijao 30-40 golova po sezoni, loše odrađeni prijelazni rok, slaba forma najboljih igrača poput našeg Modrića ili pak novi trener Julen Lopetegui?

Neočekivana pomoć iz Barcelone

No novi trener ima sreće. Uostalom, baš kao i njegovi najveći rivali na klupama. Sva tri kandidata za naslov krenula su, rekli bismo, katastrofalno. Barcelona nije pobijedila već četiri utakmice u nizu u prvenstvu (Girona, Leganes, Athletic, Valencia) a samo je sjajna utakmica na Wembleyju protiv Tottenhama popravila dojam.

Da su Real ili Barcelona ušli u sezonu kao što su znali, možda bi Valverdeu ili Lopeteguiju prijetio otkaz već za u sljedećoj utakmici. Možda Valverde ima više kredita zbog dvostruke krune u prvoj sezoni, ali zamislite da su Madriđani odmaglili već nakon osam kola…

Ovako će se Realovu sterilnost u napadu te Barcine velike greške u obrani nekako pregrmjeti jer svi su tu u dva malena boda. ''Saveznici loše forme'' prate se u stopu posljednjih tjedana, Atletico je pak u uzlaznoj putanji, ali oni su prvi počeli prosipati bodove na samom startu La Lige.

Od moguća 24, Barca i Atleti imaju 15, a Real 14 bodova. A netko je mogao imati, primjerice 22, te gledati ostatak društva kako se guši u svađama, kritikama i lošoj atmosferi već u listopadu. A ovako? Idemo dalje…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider