Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
golčina rakitića

Barcelona srušila Tottenham u golijadi na Wembleyju, Inter preokrenuo protiv PSV-a

Barcelona i Inter nalaze se na vrhu skupine B.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je na Wembleyju pobijedila Tottenham sa 4:2 u susretu 2. kola B skupine nogometne Lige prvaka. Drugi pogodak za katalonski sastav zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je fantastično pogodio iz voleja.

Barca je povela već nakon 92 sekundi igre, a pogodak je postigao Philippe Coutinho. Lionel Messi je uputio sjajnu loptu na krilo do Jordija Albe koji je iskoristio nepotrebno istrčavanje Huga Llorisa, te asistirao Coutinhu koji je zabio s ruba kaznenog prostora za vodstvo katalonskog sastava.

Bio je to najbrži Barcin pogodak u LP u posljednjih 13 godina. Brži je bio tek Mark van Bommel koji je studenog 2005. u susretu protiv Panathinaikosa zabio nakon 36 sekundi. Na 2:0 povisio je naš Ivan Rakitić u 28. minuti fantastičnim volejom s ruba kaznenog prostora.

Tottenham se vratio u igru u 52. minuti preko Harryja Kanea koji je sjajnom fintom ''slomio'' Semeda, a potom preciznim udarcem pogodio suprotni kut. No, nada Engleza kratko je trajala.

Svega četiri minute kasnije Barca se vratila na +2. Alaba je uputio povratnu loptu, Coutinho i Suarez su je propustili, a Messi u naletu zabio za 3:1. Tottenham se nije predavao i Lamela je u 67. minuti smanjio na 2:3.

Međutim, sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Messi u 90. minuti svojim drugim golom na utakmici. Bio je to njegov 22. gol u 29 nastupa protiv engleskih klubova, a večeras je još dva puta gađao okvir gola.

Spursi i Barca su do sada igrali samo jednom, prije 36 godina u polufinalu Kupa pobjednika kupova, a slavila je Barcelona. Na White Hart Laneu je bilo 1:1, a Barca je u uzvratu slavila 1:0, a potom u finalu pobijedila Standard Liege.

U drugom susretu iz ove skupine Inter je na gostovanju pobijedio PSV sa 2:1 upisavši i drugu pobjedu.

Premda je Inter dominirao, poveli su domaćini u 27. minuti sjajnim pogotkom Pabla Rosarija sa 20 metara. Icardi je umalo izjednačio u 37. minuti, no domaći vratar Jeronen Zoet je sjajno reagirao.

U 44. minuti niti Zoet nije mogao ništa nakon odličnog udarca Radje Nainggolana koji je s ruba kaznenog prostora zabio za 1:1. PSV je u 49. minuti bio korak do nove prednosti, no udarac Gastona Pereira s ruba kaznenog prostora završio je u okviru gola. Inter je okrenuo rezultat u 60. minuti golom Icardija.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović igrali su cijeli susret za Inter. 

Na ljestvici vode Barcelona i Inter sa po šest bodova, dok su PSV i Tottenham bez bodova.

U 2. kolu skupine A Atletico Madrid je pobijedio Club Brugge našeg Ivana Leke s 3:1. Obrana belgijskog prvaka popustila je u 28. minuti, a strijelac je bio Antoine Griezmann.

Radost domaćih navijača nije dugo trajala. U 40. minuti fantastičnim udarcem sa 20 metara iskosa izjednačio je Arnaut Groenveld. Međutim, Griezmann je u 67. minuti nakon lijepe akcije s Costom doveo Atletico do novog vodstva.

Iskusni Španjolci ovoga puta nisu dozvolili novo izjednačenje, već su u sudačkoj nadoknadi golom Kokea otklonili sve dvojbe.

Nikola Kalinić nije nastupio za Atletico, Karlo Letica je branio za goste, dok Matej Mitrović nije nastupio.

Borussia Dortmund je u drugom poluvremenu slomila Monaco pobijedivši sa 3:0 golovima Jacoba Bruuna Larsena (51), Paca Alcacera (72) i Marca Reusa (90+3). Pobjeda Borussije je mogla biti i uvjerljivija, no Alcacer je u 69. minuti iz jedanaesterca pogodio vratnicu.

Danijel Subašić je utakmicu započeo s klupe za pričuve, ali je ušao u igru u posljednjim trenucima prvog dijela nakon što se ozlijedio Diego Benaglio.

Na ljestvici vode Atletico Madrid i Borussija sa po šest bodova, dok su Monaco i Club Brugge na nuli.

 

Gledajte UEFA Ligu prvaka bez mjesečne naknade do 31.10., samo na A1 TV-u.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider