Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema mirovine

Najpoznatiji brk HNL-a ima novi posao: Preuzeo školu nogometa hrvatskog prvoligaša

Ilija Lončarević preuzeo je funkciju voditelja Škole nogometa Slaven Belupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ilija Lončarević je novi voditelj Škole nogometa Slaven Belupa, objavio je koprivnički prvoligaš na svojoj internetskoj stranici.

U dugoj trenerskoj karijeri vodio je zaprešićki Inter s kojim je osvojio prvi Kup od osnutka Hrvatske, Dinamo, Osijek, Zagreb, ali i nekolicinu drugih klubova.

Također, bio je i trener Slaven Belupa, i to u sezoni 1995/1996. kada je osvojio prvo mjesto u Drugoj hrvatskoj ligi – Sjever te u jesenskom dijelu prvenstva 1. B lige 1996/1997. kada je Slaven Belupo bio drugi nakon 15 kola.

gol expired U Gradskom vrtu pucaju od bijesa: Prljava kampanja protiv Osijeka? Jasno je na koga Bjelica i društvo ciljaju! divider

Na kraju te sezone Slaven je igrao kvalifikacije za Prvu HNL i od tada je neprekidnih 25 sezona u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Stigao na poziv Zorana Zekića

S gotovo 400 utakmica na klupi brojnih prvoligaša, brojnim osvojenim trofejima i brojnim stvorenim mladim igračima trebao bi donijeti veliko iskustvo i znanje. 

"Iznimno mi je zadovoljstvo što smo u klub doveli čovjeka s tolikim znanjem i iskustvom. Razlog je vrlo jednostavan, želimo da naša Škola raste, da se razvijaju igrači za prvu momčad, ali i naši mladi treneri koji imaju iznimno veliki potencijal", rekao je Zoran Zekić koji je zadužen za sportsku politiku kluba.

Po dolasku u klub i preuzimanju nove funkcije Ilija Lončarević nije skrivao zadovoljstvo, ali je istaknuto da je pred njim veliki posao.

"Prošlo je 25 godina, ali moja sjećanja na Slaven Belupo i Koprivnicu su i više nego pozitivna, a ona negativna sam davno ostavio po strani jer se nema smisla vraćati u prošlost, pa mi je zadovoljstvo ponovno biti tu", kazao je Lončarević koji je stigao u Koprivnicu na zamolbu svog prijatelja i bivšeg igrača Zorana Zekića.

Lončarević ima jedan cilj

Lončarević ima samo jedan cilj, a to je dovesti Školu nogometa na višu razinu.

"Plan je dovesti Školu na puno viši nivo od onoga na kojem je trenutno. Znam da je Škola, od kada sam ja otišao, imala dobra razdoblja i da je sporadično ‘izbacivala’ igrače u seniorsku momčad", rekao je Lončarević pa dodao:

"Nisam u planu imao u ovom trenutku otići od kuće, bez obzira na to što se zbog fizičkog i mentalnog zdravlja i dalje bavim trenerskim poslom, zbog godina u kojima jesam, iako mi je žena rekla da ne smijem to stalno isticati, ako želim raditi i dalje", zaključio je legendarni brk hrvatskog nogometa.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider