Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez floskula i dlake na jeziku

Najpoznatiji brk HNL-a o najvećim problemima Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka

Najpoznatiji brk HNL-a Ilija Lončarević uvijek je zahvalan sugovornik...

Dinamo - Rijeka (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL)

Iako je izgubio u derbiju protiv Rijeke Dinamova situacija je, što se borbe za naslov tiče, još uvijek dosta komotna. No, Modri su izgubili čak četiri utakmice na Maksimiru u posljednja dva mjeseca. Znači li to da nas u budućnosti čekaju sve neizvjesnija prvenstva? Poslušajmo što kaže jedan od trenerskih doajena HNL-a.

Najpoznatiji brk HNL-a Ilija Lončarević uvijek je zahvalan sugovornik. O najškakljivijim temama prvenstva priča bez floskula i dvosmislenih rečenica. Evo kako vidi rasplet prvenstva.

O Dinamu...

„Mislim da će Dinamo bez većih problema zadržati prednost, ipak je šest bodova velika prednost četiri kola do kraja prvenstva“, rezonira Lončarević.

Dinamo slavi pobjedu na Poljudu i tuga Hajduka (Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL) Dinamo slavi pobjedu na Poljudu i tuga Hajduka (Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Trener Rijeke Matjaž Kek ima svoje viđenje:
„Još je tu 12 bodova, znam kakav je to pritisak od prošle godine, kako je bilo neugodno razmišljati o tome. No i Hajduk mora na neugodna gostovanja“, kaže Kek.

No, kada uđemo dublje u analizu, puno toga o budućnosti Modrih ovisi ovog ljeta.
„Dinamo je vjerojatno u malom nazadovanju, ako se na ljeto prodaju igrači, a zna se da Dinamo može prodati samo svoje mlade igrače, pitanje je koliko će imati dotok mladih za budućnost.“

O Osijeku...

Spominju se odlasci Sose i Ćorića, a najveći kapital Moro teško je ozlijeđen. I to bi se lako moglo odraziti na dominaciju na koju je Dinamo naviknuo.
„Neka bude malo veći rasap igrača iz svlačionice ovo ljeto i teško će Dinamo imati veću sigurnost i dominaciju kakvu je imao zadnjih 10 godina.“

Lončarević je vodio Osijek dvije sezone i smatra da je njegov najveći problem, kao i do jučer Rijeke, nedostatak pobjedničkog mentaliteta.
„Očigledno imaju previše zaostataka iz prošlosti kada se momčad borila za ostanak, a to nije jednostavno. I Rijeci je trebalo dugo da izađe iz toga.“

O Rijeci...

Kek je dugo radio na tome i danas Rijeka pobjeđuje „capelovski“, bez previše umiranja u ljepoti.
„Zadovoljan sam s prvim dijelom kako smo igrali, lepršavo, davali smo puno golova. Sada je to pragmatika, sada je to na rezultat. Nekome se to možda ne sviđa, no s pobjedama raste samopouzdanje i bolja kvaliteta igre.“

O Hajduku...

Previranja oko Hajduka ostavljaju previše traga na momčadi, smatra Lončarević.
„Nisu uspjeli naći mirnoću i organizaciju u svemu tome. Nisu uspjeli naći kadar koji to sve može voditi i to je njihov najveći problem.“

Dvadeset dana prije kraja prvenstva još je uvijek barem donekle zadržana dramatika. Dogodine nadamo se i do zadnjeg kola. Zbog nogometa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider