Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JAKE RIJEČI BRAZILCA

Igrao s Alvesem i Maiconom, ali sad tvrdi: "Ako Reece zadrži mentalitet, bit će najbolji u povijesti!"

Malo je onih koji nisu impresionirani partijama Reecea Jamesa, no njegov suigrač Thiago Silva otišao je još dalje,

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prosincu će Reece James napuniti 23 godine i to baš tijekom Svjetskog prvenstva, gdje će prema svemu sudeći biti prvi izbor Garetha Southgatea za mjesto na desnom boku Gordog albiona.

Ovaj desni bočni branič Chelseaja uistinu izgleda sjajno u posljednje vrijeme, što je i potvrdio pogotkom te asistencijom tijekom ovog tjedna, u utakmici Lige prvaka protiv Milana.

Statistika bi mu bila sjajna i za krilo

Njegova statistika zapravo je nevjerojatna za jednog igrača njegove pozicije. Prošle sezone je u 39 utakmica postigao šest pogodaka i deset asistencija, dok je ove za sada na po dva pogotka i asistencije iz devet susreta.

Erling Haaland i Phil Foden Dnevnik jednog fantazista: Priča o čovjeku koji je ubio Fantasy Premier League divider

Statistika je to kojom bi zadovoljni bili i mnogi ofenzivni krilni igrači, a kako ne bi onda bio netko tko je prije svega obrambeni igrač. Njegovi dolasci u napad i reakcije jednostavno oduševljavaju te je on pravi prototip modernog beka. No, neki smatraju i više od toga.

Treba nastaviti biti veliki radnik

"Jako je mlad igrač, a ostavlja dojam kao da igra nogomet već godinama na ovoj razini. Lako mi je govoriti o njemu jer mi je jako drag. Nastavi li imati ovakav pobjednički mentalitet, nastavi li biti veliki radnik kao sad, ima sve što mu je potrebno da postane najbolji u povijesti", rekao je nakon utakmice protiv Milana njegov suigrač Thiago Silva.

Iskusni brazilski stoper netko je tko je, između ostalog, igrao s Danijem Alvesem i Maiconom, dvojicom igrača koji su svaki svojevremeno glasili za najboljeg desnog bočnog svijeta.

No, niti jedan od njih nije imao brojke kao James, posebno sa samo 22 godine. Mladić je impresivan, još samo da zadrži zdravlje i uistinu mu je samo nebo granica.

S njim se relativno složio i menadžer Graham Potter, izjavivši da će Reece biti legenda Chelseaja. Očekivanja su velika, na momku je da ih ostvari.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider