Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objavili nijemci

Cure informacije iz Kovačeve svlačionice: "Čuje se samo njegova vika i naredbe, a omiljena riječ mu je 'moraš'"

Igrači Wolfsburga žale se na metode Nike Kovača

Niko Kovač (Foto: Andreas Gora/DPA)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač nije dobro startao na novom poslu u Wolfsburgu. Umjesto projicirane borbe za Europu, Vukovi su u opasnoj zoni sa samo pet osvojenih bodova, a njemački mediji traže razloge velike krize.

"Niko Kovač po svemu podsjeća na Felixa Magatha, koji je s Wolfsburgom osvojio naslov, ali...", pišu njemačke kolege i povlače paralele.

Niko Kovač Navijači Union Berlina sprdali Niku Kovača na utakmici protiv Wolfsburga divider

"Kovač također forsira teške treninge, distanciran je od svojih igrača i daje jasne izjave kao Magath. Unatoč tome, razlikuju se jer je Magath uspio s tim stilom, a Kovač je krenuo potpuno suprotno. Igrači definitivno ne vole takve metode, ali kad je rezultat prisutan, nemaju što reći, no kad ga nema…"

"Uz to, njegov sukob s glavnom zvijezdom Maxom Krusseom i izbacivanje iz momčadi izazvali su kaos u momčadi. Zato je momčad u teškoj situaciji", piše Bild.

Tražili su nogu u guzicu, a kad su je dobili...

"Kapetan Maximilian Arnold uoči početka sezone izjavio je: 'Sezonu bih smatrao uspješnom ako bi se plasirali u Europu. Potrebno nam je više trke i sprinta, to je ono što nam nedostaje i što jamči uspjeh. Ali, za to nas se mora stalno udarati u guzicu.'"

Niko Kovač Pad Nike Kovača u Berlinu: Union melje i stoji na vrhu Bundeslige divider

Što su tražili, to su i dobili, ali sad im, izgleda, ne odgovara:

"Kovač im čini upravo to, ali igračima to sad ne odgovara. Prema informacijama koje imamo iz svlačionice, Kovačev stil rada im je najveći problem. Njegov zapovjedni ton te veliki zahtjevi koje stavlja pred igrače blokiraju mnoge od njih te ne žele i ne mogu pratiti Kovača", piše Bild.

Svlačionica - vojarna

Dodaju kako igrači međusobno pričaju kako ih svlačionica od Kovačeva dolaska podsjeća na vojarnu jer se u njoj čuju samo trenerova vika i naredbe, omiljena riječ mu je 'moraš', kažu. Bivši trener Bayerna ima jasnu viziju i ne želi odustati od svojih principa, a od igrača očekuje da slušaju njegove zapovijedi te ne želi o tome raspravljati.

gol expired Niko Kovač potjerao bivšeg reprezentativca, ali to nije narušilo njihov odnos: "On je dobra osoba" divider

Njemački mediji pišu kako Kovač ima dosta uspjeha s tim stilom vođenja momčadi jer je s Eintrachtom osvojio kup, a s Bayernom dvostruku krunu, međutim ovdje mu je to problem jer je u Wolfsburg stigao poslije dvojice trenera koji su imali potpuno različit stil od njegova.

Kovač kaže kako je igrače pronašao u očajnom psihofizičkom stanju te ih proveo kroz paklene pripreme, a sve je dodatno zakomplicirao svojim odnosom prema Maxu Kruseu. Najprije ga je držao na klupi i odjednom ga na dvije utakmice uveo u prvu momčad iako je prilično ležerno trenirao te je tako igračima koje je gazio na pripremama poručio kako je njihov trud bio uzaludan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider