Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zbog njihovog miljenika

Navijači Union Berlina sprdali Niku Kovača na utakmici protiv Wolfsburga

Sprdali su Wolfsburg i Kovača u pobjedi 2:0 u 7. kolu Bundeslige zbog svađe s Maxom Kruseom.

Niko Kovač (Foto: Afp)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač nema puno lijepih uspomena na startu svoje epizode na klupi Wolfsburga. Vukovi su pretposljednji poslije sedam kola sa samo pet bodova, a posljednji udarac zadao mu je aktualni lider Bundeslige Union Berlin pobijedivši ga 2:0 u zadnjem kolu.

Da stvar bude gora po Kovača, navijači Union Berlina, kluba iz njegovog rodnog grada, jučer su ga sprdali s tribina za vrijeme utakmice. Dok su njihovi ljubimci uvjerljivo grabili ka novoj pobjedi u njemačkom prvenstvu, pjevali su Kovaču i Wolfsburgu:

"Nemate šanse bez Krusea“.

Julien Nagelsmann Oglasio se Kahn i otkrio sudbinu Juliana Nagelsmanna na klupi Bayerna divider

 

Kovač izbacio Krusea iz momčadi

Aludirali su jasno na svađu hrvatskog trenera s iskusnim bivšim njemačkim reprezentativcem Maxom Kruseom, kojeg je Kovač izbacio iz momčadi. Ta je svađa zaokupila tamošnje medije i privukla veliki interes među navijačima.

"Zahtijevamo potpunu koncentraciju igrača na Wolfsburg. S Maxom nismo osjećali da to imamo. Zato nije bio s nama i zato ga neće biti s nama ni u budućnosti. Kod Maxa nismo vidjeli motiv kojim bi mogao pomoći momčadi i zato više nije dio nas", rekao je Kovač, a Kruse nije ostao dužan.

"Krenuo sam u prvih 11 u dvije utakmice ove sezone, tako da je ovo iznenađenje, ne samo za mene već za sve oko mene. U siječnju sam došao u Wolfsburg kako bih pomogao klubu i mislim da sam to učinio u drugom dijelu prošle sezone.“

Niko Kovač Pad Nike Kovača u Berlinu: Union melje i stoji na vrhu Bundeslige divider

Kruse je ikona Uniona

Iako je Kovač rođeni Berlinac, ne čudi što su navijači Uniona stali na stranu 34-godišnjaka jer se u siječnju 2022. godine vratio u Wolfsburg upravo iz Uniona.

Ostao im je u lijepoj uspomeni jer je u 38 nastupa u dvije sezone zabio čak 16 golova. Između ostalih i gol u sudačkoj nadoknadi zadnje utakmice sezone 2020-21. za pobjedu protiv RB Leipziga, kojim je Union izborio nastup u Konferencijskoj ligi za sezonu 2021-22., odnosno prvi klupski nastup u europskim natjecanjima u zadnjih 20 godina.

Tablica Bundeslige:

Standings provided by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider