Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka ih moćni bayern

Dinamovci do 23 godine već su potvrdili da spadaju u europski vrh, a sada mogu sjesti na sami tron!

Dinamo protiv Bayerna ima priliku još jednom potvrditi talent svojih mladih igrača.

Trener U23 Dinama

Dva dana ostala su do sudara između Dinama i Bayerna, u finalu velikog turnira do 23 godine. Jedni i drugi izbacili su ponajbolje klubove Engleske i ostatka Europe.

Prije 20-ak dana pao je Southampton na svom stadionu, a mladi Dinamovci glasno su proslavili plasman u finale međunarodnog kupa Premierligaša. No slavlje su odavno zamijenili treninzi, jer u četvrtak ih u tom finalu čeka njemački gigant - Bayern.

"Par dana ih već gledamo, znamo sve o njima tako reći. Očekujem jako tešku i zahtjevnu utakmicu, sigurno. Oni su favoriti, al mi ćemo se baciti na glavu, dat ćemo sve od sebe i izvući dobar rezultat", rekao je Marko Gjira.

Plasman u finale ovog U23 turnira još je impresivniji kada se zna da je Dinamo u Engleskoj nastupao s drastično mlađom momčadi od konkurencije. A ona je bila zaista jaka - uz 12 otočkih sudjelovalo je i 12 klubova s najboljim školama iz ostatka Europe. Modri su nakon prolaska skupine preko Tottenhama i Southamptona izborili finale s Bavarcima.

"Čvrsti su, trkački i motorički jaki i na kraju krajeva - igraju jedan kombinatorni nogomet koji je ostavština Pepa Guadriole jer bio sam u Munchenu prije nekoliko dana, gledao sam uživo jednu njihovu utakmicu - filozofija je ostala ista", rekao je trener Igor Jovičević.

Glavno oružje za probijanje te filozofije bit će Antonio Marin. Krilni napadač Modrih s 3 je asistencije riješio polufinale. Može li isto ponoviti u četvrtak?

"Pa ne znam, vidjet ćemo. Finale je još veći stimulans, još veći poticaj da budem bolji. Dat ću sve od sebe i uz pomoć momčadi nadam se isto da ću postići", rekao je Antonio Marin.

Finale se igra na kultnom Milwallovom stadionu "The Den", a pehar s ovog turnira sigurno bi zaliječio rane dobrom dijelu momčadi koji je nedavno nesretno ispao u četvrtfinalu Lige Prvaka mladih.

"To bi bio jedan takozvani šlag na tortu na cijelu našu sezonu, stvarno smo ginuli na 4 fronta i to bi bio vrhunac naše sezone da dignemo taj pehar i da svi skupa proslavimo", rekao je Bartol Franjić.

Poželimo im da pobjedom nad Bavarcima potvrde ono što su već pokazali ove sezone - da u mlađim kategorijama spadaju u sam europski vrh.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider