Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Dinamo je dobra momčad"

Igrači Benfice optimistični, heroj koji je spriječio teži poraz priznao: "Znali smo da će biti teško"

Igrači Benfice vjeruju u prolaz u uzvratu i pozivaju navijače da napune Luz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbrajaju se dojmovi u Portugalu nakon što je Dinamo u prvoj utakmici osmine finala Europske lige na Maksimiru srušio Benficu. Portugalski mediji igru Benfice opisali su kao mlaku i bezidejnu, najgoru otkad je klupu preuzeo Bruno Lage.

Kao ponajboljeg pojedinca u redovima Orlova Portugalci ističu vratara Odisseasa Vlachodimosa, što dovoljno govori kakvu je partiju pružio portugalski velikan. Naravno, dobrim dijelom zahvaljujući Dinamu koji je odigrao sjajnu utakmicu.

''Bilo je jasno da će to biti teška utakmica, Dinamo je dobra momčad. Znali smo da će biti jaki ispred svojih navijača, nismo bili dobri u prvom poluvremenu, ali drugo je bilo bolje. Moramo se okrenuti prema uzvratu", rekao je 24-godišnji grčki vratar rođen u Njemačkoj.

I ostali igrači poslali su optimistične poruke uoči uzvrata – vjeruju da pred svojim navijačima mogu uzvratiti Dinamu i izboriti četvrtfinale.

Može li Dinamo izdržati u Lisabonu i proći u četvrtfinale Europske lige?

Ukupno glasova:

''Došli smo tražiti pozitivan rezultat, mislim da je utakmica bila otvorena do kraja. Ostvarili su minimalnu prednost, pred nama je još drugo poluvrijeme na našem terenu, moramo napraviti sve da okrenemo rezultat", rekao je Gabriel.

Igrači Benfice već su počeli mobilizirati navijače za uzvratnu utakmicu. "Nije to bio rezultat koji smo željeli, računamo na svakoga da napravimo preokret na našem terenu", napisao je na Twitteru stoper Francisco Ferreira.

A u uzvratu bi veliki problem Benfice mogao biti izostanak Harisa Seferovića. Najubojitiji napadač Orlova ozlijedio se nakon oko pola sata igre, pa su se pojavile sumnje da možda nije uopće trebao igrati u Zagrebu.

Lage je odbacio teze da švicarski napadač nije bio dovoljno spreman uoči utakmice, a sada mora sa strepnjom iščekivati nalaze liječničke službe. Izostanak Seferovića bio bi težak udarac za Benficu u uzvratu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider