Samo Dinamo i Porto uspjeli su pobijediti Benficu otkad je trener Orlova Bruno Lage (15 utakmica). Porto je srušio velike rivale u polufinalu Kupa, dok je Dinamo s 1:0 bio bolji na Maksimiru u prvoj utakmici osmine finala Europske lige.

Portugalski sportski list Record u svom internetskom izdanju piše da je ovo bila ''najgora utakmica u Lageovoj eri''.  U izvještaju pišu kako je Benfica odigrala vrlo skromnu napadačku partiju u prilično šarenom sastavu.

''Bezidejna Benfica izgubila u Zagrebu'', naslov je na portugalskoj A Boli. Također ističu da Lage nije poslao na teren najjači sastav, a kao najteži udarac za Orlove ističu ozljedu Harisa Seferovića nakon oko pola sata igre.

Anketa

Može li Dinamo izdržati u Lisabonu i proći u četvrtfinale Europske lige?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

O Jogo piše u sličnom tonu i dodaje da je sve otvoreno za uzvrat na Luzu. Iako je taj stadion redovito popunjen desecima tisuća navijača, novinare O Joga oduševila je atmosfera na Maksimiru. Posebno ih je impresioniralo gromoglasno navijanje Bad Blue Boysa i navijača na ostalim tribinama prije nego je utakmica uopće počela.

Mais Futebol piše da je ''stroj Bruna Lagea zapeo u Zagrebu protiv čvrstog i organiziranog protivnika.'' Dodaju i da je Benfica bila ''iznenađujuće pasivna''; kao najbolje igrače Dinama ističu Olma i Kadziora, a najboljeg u redovima Benfice vratara Vlachodimisa.

"Polako i bez inspiracije. Tako je u Benfica igrala u Zagrebu. Bruno Lage je poštedio nekoliko startera, ali i izgubio utakmicu. U uzvratu će Benfica morati igrati daleko bolje ukoliko želi nastaviti natjecanje," piše Correio da Manha.

"Što se dogodilo Benfici u Zagrebu ? Možda je riječ o fizičkom ili mentalnom umoru. Međutim, činjenica je da Benfica nije uspjela probiti pokretljivi blok suparnika," navodi Expresso.

Igrači smiruju euforiju, Bjelica odlučno poručio: "Vjerovao sam u pobjedu, a sada vjerujem i u prolaz"

Dinamo pobijedio Benficu na Maksimiru i ima sjajan rezultat pred uzvrat u Lisabonu!