Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobro ih poznaje

Hrvat iz češkog velikana otkrio što čeka Dinamo: Objasnio zašto daje prednost Modrima

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja javio se iz Češke s prvim informacijama oko utakmice Dinama i Viktorije Plzen.

Marko Alvir (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ovoga tjedna nastavljaju se europska klupska natjecanja, a predstavnika će imat i Hrvatska u utakmici Viktoria Plzen - Dinamo u četvrtak u Češkoj.

Tamo je već reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja. Razgovarao je s Markom Alvirom, nekoć igračem omladinskih kategorija Dinama, a danas igraču praške Slavije koji dobro poznaje protivnika prvaka Hrvatske.

"Momčad Viktorije Plzen jako je kvalitetna ekipa koja se bazira uglavnom na kontranapadima i prekidima. Mislim da im je jako velik hendikep to što je ozlijeđen napadač Kremenčnik. On im jako nedostaje, ali doveli su Francuza - pojačanje koji trenutno u ligi ima 10 golova i koji će bit jako opasan za Dinamo", rekao je igrač vodeće momčadi Češke, jedine koje ima više bodova od Viktorije.

Kome bi dao prednost?

"Pa prednost bih dao svakako Dinamu, ali bih htio upozoriti na prekide iz kojih je Plzen jako opasan."

"Atmosfera u svlačionici sigurno nije bajna"

Ono što treba istaknuti jest da nemaju baš neke rezultate u ovom pripremnom razdoblju - u zadnjih 4-5 utakmica nisu ubilježili nijednu pobjedu, većinom remiji i jedan poraz, pa remi protiv Mlade Boleslav na otvaranju drugog dijela sezone.

"To je isto istina, igrali su sad u prvenstvu 1:1 s Mladom Boleslav. Normalno ako u zadnje četiri utakmice nisu pobijedili - tri remija i jedan poraz i sad opet u prvenstvu remi - to je za njih praktički katastrofa. Tako da sad atmosfera u svlačionici sigurno nije bajna."

Alvir je kazao i da atmosfera ovdje i nije posebno uzavrela te nema neke euforije jer je Viktoria već navikla svoje navijače na europsko proljeće proteklih sezona.

Kod Dinama je potpuno suprotno čemu svjedoče i redovi ispred Maksimira. Dinamo je objavio da je Maksimir praktički rasprodan i da ima ulaznica još samo za sjevernu tribinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider