Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki talent

Osvojio je Bundesligu, igrao na Euru pa skromno priznao: "Mama me još uvijek vozi na trening"

Iako ima samo 18 godina, već je upisao 48 nastupa i 11 pogodaka u dresu Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih nogometnih talenata Jamal Musiala tek ima 18 godina, a već je puno toga iskusio u nogometnoj karijeri, ali i životu.

Igrao je za dvije reprezentacije, osvojio je njemačku Bundesligu s minhenskim Bayernom, a sada je i osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru sa njemačkom nogometnom reprezentacijom.

Iako je rođen u Njemačkoj, Musiala je sa sedam godina preselio u Englesku gdje je igrao za mlađe kategorije Chelsea i engleske nogometne reprezentacije.

U ljeto 2019. godine vratio se u Njemačku prihvatio je poziv bavarske momčadi, a kako kaže predstavili su mu dobar plan s kojim su zaradili njegovo povjerenje, prenosi BBC.

"Bavarci su mi pristupili s dobrim planom kako ću napredovati iz jedne dobne kategorije u drugu, pobrinuli su se da ne preskačem stepenice. Vjerovao sam u ono što su mi rekli i prihvatio sam njihovu ponudu", rekao je Musiala koji je bio jako nervozan kada je stigao u prvu momčad bavarskog velikana.

gol expired Inter ponudio dvije opcije Ivanu Perišiću: Na kraju sezone može ostati pod njihovim uvjetima ili otići divider

"Kada sam stigao u prvu momčad, bio sam jako nervozan. Kada samo vidite sve te zvijezde, kada vidite Lewandowskog svaki dan na treningu, ma to nije normalno, ali sada sam se već opustio".

Iako je do sada već upisao 48 nastupa za bavarsku momčad i zabio 11 pogodaka, majka ga još uvijek vozi na treninge prve momčadi.

"Mama me još uvijek vozi na treninge, ali uskoro bi trebao dobiti vozačku dozvolu. Trebalo bi sve biti gotovo za par tjedana", otkrio je.

S potpisom za bavarsku momčad, ubrzo je stigao i poziv Njemačkog nogometnog saveza. Preoteli su ga Englezima za koje je nastupao u skoro svim mlađim reprezentacijama, a onda je stigao i prvi nastup u dresu Elfa.

gol expired Srbija prijeti Hrvatskoj u dodatnim kvalifikacijama, Dalić: "Nadam se da nećemo igrati s njima iz tri razloga" divider

Išao je na Europsko prvenstvo 2020 s Njemačkom, ali, kako kaže, ne žali zbog te odluke.

"Sve se odvija po planu. Iako je Engleska došla do finala Europskog prvenstva, mislim da sam donio pravu odluku. Ne žalim ni za čim", rekao je Musiala koji je ovog ponedjeljka zabio svoj prvi pogodak za Njemačku protiv Sjeverne Makedonije u kvalifikacijama za Katar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider