Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik za srpske medije

Srbija prijeti Hrvatskoj u dodatnim kvalifikacijama, Dalić: "Nadam se da nećemo igrati s njima iz tri razloga"

Hrvatskoj prijete dodatne kvalifikacije za SP ne pobjedi li Rusiju, a u njima im prijeti Srbija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija remijem u Osijeku sa Slovačkom u kvalifikacijama 2:2 zakomplicirala si je situaciju za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali i dalje drži sve u svojim rukama.

Vatreni moraju pobijediti Rusiju na Poljudu žele li izravan plasman, a ne uspiju li, očekuju ih najteže dodatne kvalifikacije dosad. U njima Vatrenima prijeti nekoliko zanimljivih suparnika, ali nijedan zanimljiv domaćim navijačima kao okršaj sa Srbijom.

Srbi su sličnoj situaciji kao Dalićevi ljudi, pobjeda u zadnjem kolu kvalifikacija osigurala bi im nastup na Mundijalu, ali oni, naime, moraju pobijediti Portugal u Lisabonu.

Pogledajte najbolje trenutke utakmice sa Slovačkom

Ne uspijemo li, i jedne i druge očekuje doigravanje, a u njemu nije nemoguć scenarij da se nađemo jedni drugima na megdanu. Izbornik Zlatko Dalić za srpski Informer rekao je kako se nada da se to ipak neće dogoditi i ponudio je barem tri razloga.

Prvi…

"Hajdemo najprije razmišljati o izravnom plasmanu. Nas očekuju Malta u gostima pa Rusija kod kuće i s dvije pobjede plasirat ćemo se izravno. Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i ja im to iskreno želim. Nije nemoguće. Ako ipak oboje završimo u doigravanju, ne bih želio igrati protiv Srbije", rekao je Dalić za Informer i dodao kako je u doigravanju za Euro navijao za Škotsku protiv Srbije jer je bio svjestan kako će u samom turniru biti puno lakše igrati protiv otočana.

Sad pak navija za Srbe i izuzetno cijeni momčad Dragana Stojkovića, a drugi razlog zbog kojeg bi najradije izbjegao Orlove jest što bi mu bilo previše naporno razmišljati isključivo o nogometu te brinuti da mogući sportski okršaj bivših zemljaka ne izađe iz sportskih okvira.

Pogledajte najbolje trenutke utakmice sa Ciprom

Treći razlog jest…

"Kvaliteta srpske reprezentacije, imate odlične igrače koji igraju u sjajnim klubovima. Mnogo ih je iz samog vrha svjetskog nogometa i ne bi nam bilo lako pobijediti u tom ogledu. Dodatne kvalifikacije su komplicirane, sve se ugura u te dvije utakmice i zato je ogroman pritisak… Pratim Srbiju, baš sam gledao utakmicu protiv Azerbajdžana i sviđa mi se kako izgledate. Bili ste dosta dominantni u odnosu na suparnike. Vaša kvaliteta nikad nije bila sporna, a sad je s Piksijem sve došlo na svoje. Vjerujem da nisam jedini koji bi rado izbjegao Srbiju", rekao je Dalić pa pohvalio nekoliko srpskih reprezentativaca.

"Ne želim o imenima previše, ali ako moram nekog istaknuti, neka to bude Aleksandar Mitrović. U odličnoj je formi. Stoper Matija Nastasić također odlično izgleda na terenu", podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider