Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Trebalo mu dvije minute

Kako je golobradi klinac i novi rekorder Elfa spasio Lowa od reprezentativne mirovine

Njemačka je protiv Mađarske dugo bila jednom nogom na putu kući, ali Low je povukao očajnički potez i pogodio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nijemci su jučer dugo bili jednom nogom na putu kući, međutim golom Leona Goretzke u 86. minuti utakmice uspjeli su se spasiti od poraza protiv Mađarske, ali i od ispadanja s Eura. Završilo je 2:2 na kraju, Njemačka se kvalificirala u osminu s drugog mjesta skupine, umjesto Elfa doma su otišli Mađari, a Joachim Low odgodu svoje reprezentativne mirovine može zahvaliti, između ostalih, njemačkom dragulju Jamalu Musiali

Njemački izbornik u uvodu ovog Eura najavio je kako će mu ovo biti posljednji turnir na klupi reprezentacije, a na njegovo mjesto dolazi dojučerašnji Bayernov šef Hansi Flick. Jučer se dugo činilo kako bi Mađari bolnim porazom mogli zaključiti njegov mandat na klupi, ali izvukao ga je posljednji, očajnički potez.

U dvije minute okrenuo priču

U 82. minuti susreta pri rezultatu 1:2 načinio je dvostruku izmjenu i gurnuo sve u napad uvevši talentiranog 18-godišnjieg bayernovca Musialu, inače polušpicu ili lijevo krilo po potrebi, umjesto nešto defenzivnijeg heroja protiv Portugala Robina Gosensa te napadača Kevina Vollanda umjesto braniča Matthiasa Gintera.

I pogodio.

gol expired Poredak skupine prvaka ostao isti kao na startu večeri: Nijemci uhvatili zadnji vlak za osminu finala divider

Bayernov vunderkind sa samo 18 godina i 117 dana postao je najmlađi njemački reprezentativac koji je ikad zaigrao za A selekciju Elfa na velikom natjecanju i u samo dvije minute pokazao što zna.

Pokupio je sretno odbijenu loptu na lijevoj strani igrališta, fintirao centaršut, prebacio loptu na desnu i poslao sjajnu povratnu na Goretzku, vezni igrač Bavaraca odložio je za Timu Wernera, ali ovaj je pogodio blok. Lopta se odbila ponovo na nogu Goretzki koji nije imao milosti iz drugog pokušaja te je hladno pospremio loptu u mrežu za 2:2 i prolazak Elfa u osminu finala Eura.

Potez očajnika postao genijalan potez

Musialino uvođenje činilo se kao očajnički potez čovjeka koji broji svoje posljednje minute na njemačkoj klupi, međutim ispalo je potez genijalca jer je do jučer široj javnosti praktički nepoznat klinac spasio ozbiljnu trenersku karijeru od blamaže na oproštaju.

"Dat ću mu priliku na Euru, dići ću ga s klupe protiv Mađarske,“ najavio je Joachim Low prije nekoliko dana kad su ga pitali što će mu..

Šef njemačke reprezentacije ionako je jedan od najzaslužnijih što mali uopće igra za Njemačku, jer je kao klinac igrao za mlađe uzraste Engleske. Talentirano krilo rodilo se u Stuttgartu, ali je još kao dijete preselio na Otok i zaigrao za mlađe uzraste Southamptona. Kasnije je igrao i za Cheslea, ali 2019. godine Bavarci su ga vratili u Njemačku, a eto ni dvije godine kasnije dobio je prve minute u A selekciji.

Zaslužio poziv zbog forme u Bayernu

Hansi Flick dao mu je čak 26 nastupa u protekloj sezoni, a zahvaljujući sjajnoj formi na njezinom kraju završio je na popisu za Euro.

Sinoć je odigrao svoju četvrtu utakmicu za njemačku A vrstu, a ima samo 18 godina. Dosad je nastupio u prijateljskoj i dvije kvalifikacijske utakmice za SP, a jučer dobio svoje prve minute na velikom natjecanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider