Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavio sjajan niz

Tudor upisao petu uzastopnu pobjedu na klupi Marseillea: Messi zabio prvi gol nakon SP-a

Hrvatski trener Igor Tudor nastavlja sjajan niz na klupi Marseillea u francuskoj Ligue 1.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Nogometaši Marseillea nastavljaju nizati pobjede pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora.

U susretu 18. kola Ligue 1 na gostovanju kod Troyesa slavili su s 2:0 upisavši i petu uzastopnu pobjedu. Golove za goste zabili su Chancel Mbemba ('10) i Jordan Veretout ('46).

Uspješan je bio i prvak PSG, koji je identičnim rezultatom slavio protiv Angersa sa 2:0. Golove su zabili Hugo Ekitike ('5) i Lionel Messi ('72) u svojem prvom nastupu nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka s Argentinom.

U ranije odigranom susretu Lyon je odigrao 0:0 na gostovanju kod Nantesa, a za Lavove je nastupio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Bio je to njegov prvi nastup za Lavove, kojima se pridružio početkom ove godine stigavši iz ruskog Zenita.

Ivan Jurić Hrvati priredili senzaciju u talijanskom Kupu: S igračem manje izbacili Milan divider

Podsjetimo, Lovren je za Lyon igrao i od 2010. do 2013. godine te upisao 102 nastupa prije nego što je prodan u Southampton. Na stadionu St. Mary's zadržao se tek jednu sezonu, a potom je šest godina igrao za Liverpool. U srpnju 2020. preselio se u Zenit.

Lovren je u svojem prvom nastupu bio jedan od boljih igrača susreta, a zanimljivo je da Lyon u 2023. još nije zabio gol. U prvom susretu ove godine izgubio je od Clermonta (0:1), a sada je remizirao kod Nantesa (0:0).

Nastupio je i Lovro Majer, koji je s Rennesom poražen na gostovanju kod Clermonta s 1:2.

Mislav Oršić Oršić debitirao u senzacionalnoj pobjedi Southamptona: Srušili City za polufinale Liga kupa divider

Bio je to susret u kojem su gosti zaradili čak dva crvena kartona, a Clermont je izborio pobjedu golom Johana Gastiena u petoj minuti nadoknade.

Domaćin je poveo u 32. minuti golom Grejohna Kyeija, a izjednačio je Arnaudo Kalimuendo u 74. minuti. Međutim, samo tri minute kasnije Benjamin Bourigeaud zaradio je drugi žuti karton, a u 83. je pocrvenio i Warmed Omari.

Kada se već činilo da će Rennes izvući barem bod, Gastien je zabio za pobjedu domaćina. Majer je za goste igrao od 60. minute.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider