Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponižen u derbijima

Tudoru presudila serija loših rezultata: ''Postoji stajalište koje ne mogu razumjeti''

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor dobio je otkaz u Galatasarayju nakon gostujućeg poraza od Yeni Malatyaspora (1-2) nakon kojeg je turski velikan ispustio prvu poziciju na ljestvici.

Igor Tudor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bio je to već treći poraz Galatasaraya u svim natjecanjima u posljednja četiri susreta, te drugi u zadnja tri ligaška ogleda.

Tudor je dobro otvorio sezonu s turskim velikanom; prvih osam kola bio je neporažen i dugo je bio prvi na ljestvici, ali upao je u seriju loših rezultata. U posljednjih pet kola upisao je tri poraza, a posebno se ističu visoki porazi u derbijima: od vodećeg Bašakšehira Galatasaray je izgubio 5:1, dok ih je Bešiktaš porazio s 3:0.  

Koban za Tudora bio je nedjeljni poraz od 10. momčadi prvenstva Yeni Malatyspora. Taj je poraz, četvrti u prvenstvu, ozbiljno naljutio navijače koji su zatražili Tudorovu ostavku.

Pet dana ranije, u utorak, Galatasaray je s 2:1 poražen i u Kupu od trećeligaša Sivas Belediyespora, ali je prošao dalje zahvaljujući pobjedi od 5:1 u prvoj utakmici.

Prvi prvenstveni poraz doživio je od šestog Trabzonspora, dok je veliki derbi s Fenerbahčeom završio rezultatom 0:0. U europskim natjecanjima Tudor se nije proslavio; ispao je već u drugom pretkolu Europske lige od švedske senzacije Östersundsa.

Čelnici Galatasarayja još nisu službeno potvrdili vijest o Tudorovoj smjeni, no turski mediji navode kako ovoga puta hrvatskom stručnjaku nema spasa.

"Svi loši rezultati dolaze iz nastupa trenera i igrača, ali vi volite razdvajati te stvari. Postoji stajalište koje ne mogu razumjeti. Kada se bilježe pobjede onda su za to zaslužni igrači, a kada se gubi onda je za to kriv trener", kazao je Tudor nakon poraza od Malatyaspora.

Na pitanje novinara je li zabrinut zbog situacije u kojoj se nalazi, Tudor je kazao: "Zabrinut sam jer smo izgubili i zabrinut sam zbog takvih nepotrebnih pitanja. U Turskoj postoje dvije stvari koje su uvijek na dnevnom redu. Jedna je, hoće li Tudor podnijeti ostavku, a druga zašto se igrali s ovim sastavom i sustavom igre", dodao je.

Prema pisanju turskog Fanatika, Tudorova otpremnina iznosi 400.000 eura. Momčad će privremeno preuzeti Emrah Bayraktar, a kao mogući nasljednik spominje se bivši turski izbornik Fatih Terim. 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider