Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se potvrda

Tudor danas potpisuje ugovor s bivšim prvakom Europe, dovodi četiri pomoćnika?

Igor Tudor trebao bi potpisati dvogodišnji ugovor s francuskim Marseilleom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski stručnjak Igor Tudorsinoć je sletio u Marseille, gdje će danas potpisati dvogodišnji ugovor s francuskim nogometnim velikanom.

Stiže kao zamjena za bivšeg argentinskog izbornika Jorge Sampaolija koji je klub vodio proteklih 16 mjeseci, a navodno je otišao zbog neslaganja s politikom kluba glede transfera.

Tudor neće imati puno vremena za upoznavanje s novom momčadi, već je odradio sastanak sa sportskim direktorom kluba Pablom Longoriom o ljetnom prijelaznom roku, a poslijepodne će upoznati momčad i odraditi prvi trening.

Iako službena potvrda tek treba uslijediti, francuski list La Provence piše da će hrvatski strateg formirati novi stručni stožer. S njim će tako stići i četiri nova člana stožera -  pomoćni trener, kondicijski trener, trener vratara i video analitičar.

Odradio sjajan posao u Veroni

Trenersku karijeru Tudor je počeo u Hajduku, svom matičnom klubu, gdje je radio od 2013. do 2015., ali i tijekom 2020. godine.

Nakon rada u PAOK-u, Karabuksporu i Galatasarayju, u dva navrata je trenirao Udinese, potom bio pomoćni trener Andree Pirla u Juventusu, dok je posljednji i to vrlo dobar posao obavljao u talijanskom prvoligašu Veroni prošle sezone.

Riqui Puig slavi sa suigračima Xavi pokazao izlazna vrata šestorici igrača, među njima svjetski prvak i nekadašnji "novi Iniesta" divider

Nagađalo se da bi mogao naslijediti Gian Piera Gasperinija na klupi Atalante, ali na kraju nije bilo ništa od toga. Stigao je pak poziv jedinog francuskog kluba koji se može pohvaliti osvajanjem Lige prvaka, a takvom pozivu teško se može odoljeti.

Najveći francuski klub

Olympique Marseille najveći je francuski klub po rezultatima, budući da su po deset puta osvajali naslov državnog prvaka, jednako kao PSG i St-Ettienne, no oni imaju i naslov prvaka Europe. Također, najviše su puta bili drugoplasirani u prvenstvu, čak 14 puta.

Cristiano Ronaldo Ronaldo ne dolazi na početak priprema Uniteda, javio se klub s najluđom ponudom divider

Prošle sezone su osim drugog mjesta u prvenstvu zapaženu ulogu odigrali i u Europi, došavši do polufinala Konferencijske lige.

Tudor tako dolazi u momčad hrvatskog reprezentativca Duje Ćalete-Cara, ali isto tako u momčad gdje na terenu kao glavna zvijezda vlada sad već ikona kluba, Dimitri Payet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider