Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKE PROMJENE

Xavi pokazao izlazna vrata šestorici igrača, među njima svjetski prvak i nekadašnji "novi Iniesta"

Šest igrača, među kojima je i donedavna budućnost kluba Riqui Puig, ovog će ljeta napustiti Barcelonu.

Riqui Puig slavi sa suigračima (Foto: Afp)

Trener španjolskog nogometnog velikana Barcelone Xavier Hernandez (42), poznatiji kao Xavi, počeo je "ljetno čišćenje na Camp Nouu".

Kako prenose španjolski mediji, Xavi je prekrižio šestoricu igrača poručivši im kako više ne računa na njihove usluge.

Na popisu za otpis su Riqui Puig, Neto, Oscar Mingueza, Clement Lenglet, Samuel Umtiti i Moussa Wague. Igrači su navodno dobili dodatni tjedan prije početka priprema kako bi organizirali svoju budućnost i pronašli nove klubove.

Lenglet odlazi kod Contea, ostali su upitni

Nagađa se kako bi se francuski branič Lenglet mogao preseliti u Tottenham. Lenglet je u Barcu stigao 2018. iz Seville, njegov sunarodnjak Umtiti je potpisao za Barcelonu 2016. iz Lyona, dok je Senegalac Wague stigao na Camp Nou 2018. iz belgijskog Eupena. Brazilski vratar Neto u Barceloni je od 2019., kada je stigao iz Valencie. Mingueza i Puig produkti su Barcelonine akademije.

Barcelona je prošlu sezonu završila bez trofeja osvojivši drugo mjesto u Primeri sa 13 bodova manje od prvaka Real Madrida, dok je u Ligi prvaka osvojila treće mjesto u skupini, a potom ispala u četvrtfinalu Europske lige od Eintrachta.

Mediji navode kako Xavi u rekonstrukciji Barcelone želi angažirati najmanje pet novih igrača.

Puig i Umtiti najzanimljivija imena

Najviše u oči bodu dva imena, koja bi, prema svemu sudeći, mogla najlakše i pronaći novi klub. To su Samuel Umtiti i Riqui Puig.

Umtiti je još 2018. godine osvojio naslov prvaka svijeta kao član udarne postave reprezentacije Francuske, čak je bio i strijelac pobjedničkog gola u polufinalu protiv Belgije. No, ovaj 28-godišnjak polako je gubio mjesto u sastavu, koje nije uspio vratiti niti nakon što je Xavi preuzeo momčad.

Što se tiče Puiga, kod njega je situacija drugačija. On je s 18 godina debitirao za prvi sastav i brzo su ga počeli proglašavati novim Iniestom. Ipak, zbog velike konkurencije na poziciji pravu priliku dobio je tek dvije godine kasnije, kad je igrao u 11 ligaških utakmica.

Ipak, konstantnu nije dobivao, a dolaskom Gavija i Pedrija pao je u drugi plan. Upisao je u netom završenoj sezoni 15 nastupa, no daleko je bio od nekog značajnijeg dojma i Xavi se sad već 22-godišnjem Puigu odlučio zahvaliti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider