Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zar već?

Igor Jovićević dobio otkaz u Dinamu!

Dinamo je objavio kako je raskinuo ugovor s Igorom Jovićevićem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispunilo se ono što se šuškalo već duže vrijeme. Igor Jovićević dobio je otkaz na mjesto trenera Dinama. Čelnici Dinama, točnije Zdravko Mamić nije bio zadovoljan viđenim i dogodilo se neminovno. Poraz od Rijeke u prošlom kolu prelio je čašu ionako tankog strpljenja na Maksimiru. 

"Imao sam najbolje namjere, ali nogomet je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem se klubu na povjerenju, na prekrasnim godinama u nogometnoj školi te prilici koju su mi dali u prvoj momčadi. Uvijek ću biti Dinamovac i vjerujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu", rekao je Igor Jovićević.

Zdravko i Zoran Mamić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) Traži se novi trener Dinama: Zdravko Mamić našao najprikladnijeg kandidata, pregovori u tijeku divider

"Žao nam je zbog tako brzog rastanka, ali moramo pokazati odgovornost u ovim teškim vremenima. U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom momčadi. Vrata Dinama uvijek će mu biti otvorena", poručio je sportski direktor kluba Zoran Mamić.

"GNK Dinamo pravovremeno će obavijestiti javnost oko izbora novog trenera prve momčadi kluba", stoji na stranici kluba.

Je li Jovićević zaslužio otkaz u Dinamu?

Ukupno glasova:

Prilikom procesa izbora novog trenera Dinama napisali smo da Igoru Jovićeviću neće biti nimalo lako. Štoviše, prognozirali smo da ga čeka pakao, možda i najteži zadatak od svih trenera koji su sjedali na klupu zagrebačkog kluba unazad desetak godina. Rasplet situacije pokazuje da se nismo prevarili. 

Jovićević je preuzeo Modre u izuzetno kompliciranoj situaciji. Za novog trenera nikada nije bajno kada nasljeđuje uspješnog prethodnika, čak i kada je sve ostalo savršeno posloženo, a kamoli kada je situacija bremenita.

gol expired Bayernova ikona odlazi nakon 12 godina? Teško ga je zamisliti u drugom dresu, ali nešto se kuha divider

Najveći Jovićevićev problem u startu je bio taj što nije imao punu naklonost glavnog Dinamova šefa. Zdravko Mamić nije bio siguran je li Jovićević dobro rješenje u ovom trenutku. Ljudi iz uprave dugo su ga lomili i na kraju su ga slomili. Mamić jest pristao, ali kad on nevoljko pristane, onda znate kako je treneru.

Uz sve to, Jovićevića je dočekala tmurna atmosfera u svlačionici. Nakon sukoba s upravom o isplati odnosno smanjenju plaća, atmosfera je bitno narušena i pitanje je kada će i hoće li uopće doći na prijašnje kote. Sve u svemu, Jovićevića je dočekalo jako puno problema, a zahtjevi su ostali visoki.

Da se ne lažemo, Dinamo je pod Jovićevićem igrao loše, a takvi su bili i irezultati. U posljednja četiri kola jedan poraz, dva remija i samo jedna pobjeda. Dinam je dao samo jedan gol u posljednje četiri utakmice. To je za Dinamo prava katastrofa.

U ovom trenutku ključno je pitanje tko je sljedeći: Proteklih tjedana spekuliralo se da Goce Sedloski čeka kao zapeta puška. On je već u klubu i na dispoziciji je. Vidjet ćemo hoće li dobiti šansu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider