Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mnogi su zainteresirani

Bayernova ikona odlazi nakon 12 godina? Teško ga je zamisliti u drugom dresu, ali nešto se kuha

Stigao je još u mlađe kategorije, u Bayernu je izgradio ime i karijeru, ali mogao bi se upustiti u nove izazove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Alaba već je 12 godina u Bayernu, još otkad je kao 16-godišnjak stigao iz bečke Austrije.

Jedine seniorske nastupe izvan Bayerna zabilježio je tijekom posudbe u Hoffenheimu na početku karijere. Austrijski ljevonogi defenzivac zvijezda je i ikona Bayerna, igrač bez kojeg je cijelo desetljeće nezamisliva postava Bavaraca.

Međutim, tome bi mogao doći kraj. Vruća tema u njemačkim medijima jest njegov mogući odlazak, a nekoliko klubova spominje se kao mogućnost.

gol expired Kontroverzni bivši igrač Hajduka pozitivan na koronavirus divider

Naravno, za takvu klasu u najboljim igračkim godinama (28) interesa ne nedostaje - spominju se Real i Barcelona, Manchester City s Pepom Guardiolom koji jako dobro zna njegove kvalitete, pa Inter koji bi imao moćan bekovski dvojac nakon nedavnog dovođenja Achrafa Hakimija, Realova talenta na posudbi u Borussiji Dortmund.

Stefan Effenberg, legendarni nogometaš i česti komentator njemačkih nogometnih zbivanja, u svojoj kolumni za Sport1 savjetovao je Alabi da promijeni sredinu da kasnije ne bude prekasno.

gol expired Prijeti li Jovićeviću ekspresni otkaz? Evo zašto gura mlade igrače i što to zapravo znači divider

Alaba ima ugovor do ljeta 2021., a da se još premišlja oko budućnosti dao je naslutiti i trener Hansi Flick, koji je prokomentirao situaciju Alabe i Thiaga, još jednog igrača koji bi mogao otići.

"Svatko ima svoje ideje i planove kako bi mu život trebao izgledati, to je legitimno. Oni znaju što mislim o njima. Podržavam ih kao trener i savjetnik. Na kraju igrač odlučuje i moramo to poštovati", rekao je.

gol expired Dvije ikone Vatrenih prvi put nakon Dinama zajedno u klubu? Velikan želi Mandžukića divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider