Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strši jedno ime

Traži se novi trener Dinama: Zdravko Mamić našao najprikladnijeg kandidata, pregovori u tijeku

Traži se novi trener Dinama, a jedno ime se ističe. To je Zoran Mamić...

Zdravko i Zoran Mamić (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

Jovićević je bivši. Tko je budući? Naravno, trener Dinama. Dok se proteklih dana pričalo o Jovićevićevoj smjeni, Goce Sedloski je u kuloarima slovio za najozbiljnijeg kandidata.

Bivši stoper Dinama zamijenio je Jovićevića na mjestu trenera druge momčadi Dinama, a možda bi mogao i u seniorskoj. Romeo Jozak bio je u utrci s Jovićevićem do posljednjeg trenutka. Zdravko Mamić čak je više bio za Jozaka nego za Jovićevića, no popustio je na nagovaranje članova Uprave. Jozak je i ovaj put u kombinaciji.

U Maksimiru je i bivši trener Hajduka Željko Kopić, koji je naslijedio Damira Krznara na mjestu Dinamove omladinske škole. Nije daleko ni Goran Tomić, trener Lokomotive.

Kako saznajemo, u ovom trenutku ipak je najizgledniji kandidat Zoran Mamić, sportski direktor Dinama i brat glavnog šefa maksimirskog kluba Zdravka Mamića, koji se nalazi u bijegu pred hrvatskim pravosuđem u Bosni i Hercegovini.

Zdravko nagovara Zorana

Do nas su stigle informacije da Zoran Mamić i nije baš oduševljen, još uvijek se odupire toj ideji, jer ima neke druge inozemne planove, a i nije siguran kako će ga javnost prihvatiti, no stariji brat je poznat po rječitosti i moći nagovaranja. Vidjet ćemo hoće li uspjeti slomiti Zorana i nagovoriti ga da opet sjedne na klupu Dinama. Izgledno je da hoće. Uglavnom, Zdravko je uvjeren da je Zoran najbolje rješenje u ovom iznimno kompliciranom i bremenitom trenutku za Modre.

gol expired Igor Jovićević dobio otkaz u Dinamu! divider

Zoran Mamić bio je trener Dinama u komadu od 2013. do 2016. Preuzeo je klupu Modrih u turbulentnom razdoblju. Slično kao i sada s Jovićevićem, dogodilo se da je Branko Ivanković dobio ekspresni otkaz u listopadu 2013.

Zoran je dva mjeseca prije toga preuzeo ulogu privremenog trenera nakon Jurčićeva poraza od bečke Austrije u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka. Zoran Mamić i Damir Krznar vodili su momčad dvije utakmice: protiv Slaven Belupa u prvenstvu i u uzvratu protiv Austrije u Beču. 

Odveo Dinamo u Ligu prvaka i pobijedio Arsenal

Zoran je prepustio mjesto Ivankoviću, no ubrzo se vratio na klupu i ostao do ljeta 2016. Nakon Dinama preuzeo je Al Nassr, a potom je sjeo na klupu emiratskog Al Aina, koji je prije njega vodio hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Mamić je najveći uspjeh s Al Ainom ostvario kada ga je odveo u finale Svjetskog klupskog prvenstva. Bio je to veliki uspjeh, posebice u arapskom svijetu.

gol expired Prijeti li Jovićeviću ekspresni otkaz? Evo zašto gura mlade igrače i što to zapravo znači divider

Nakon toga je u siječnju 2019. prešao u saudijski Al Hilal, gdje se zadržao tri mjeseca. Potom se u lipnju vratio u Zagreb i postao sportski direktor Dinama. Odveo je Dinamo u Ligu prvaka u sezoni 2015./2016. Pamti se pobjeda nad Arsenalom u skupini. Bila je to prva pobjeda Dinama u Ligi prvaka. Na temelju tog uspjeha dobio je lukrativne ponude u arapskom svijetu. Mamić je na klupi Dinama osvojio tri uzastopna prvenstva i dva domaća Kupa.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider