Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvatska će biti domaćin?

Bišćan otkrio želje za ždrijeb na U21 Europskom prvenstvu: "Imamo kvalitetu za prolaz"

Izbornik U21 reprezentacije Igor Bišćan vjeruje da može biti čovjek koji će doći do prve pobjede na europskoj smotri na klupi mlade reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska nogometna vrsta po četvrti je put u povijesti izborila nastup na Euru koji se u proljeće 2021. igra u Sloveniji i Mađarskoj.

Ždrijeb skupina bit će 10. prosinca, a izbornik Igor Bišćan dat će sve od sebe da momčad postigne što bolji rezultat.

* Igore, prije svega čestitke na plasmanu na Euro. Četvrti je to put otkako je samostalne Hrvatske da ćemo igrati na tom velikom natjecanju. Što možemo tamo očekivati jer imamo sjajnih nogometaša?

"Sve reprezentacije koje će biti tamo su vrhunske, s velikom tradicijom. Bit će to jako dobar test za naše mlade nogometaše i hrvatski nogomet i da vidimo gdje smo u odnosu na njih".

* Ždrijeb za Europsko prvenstvo bit će 10. prosinca. Jesu li favoriti oni standardni Francuzi, Nijemci, Talijani, Španjolci i Englezi i koga bi Igor Bišćan želio u skupini?

gol expired Babić u elementu na sučeljavanju: "Savage je bijesan. Bio si debeo poput krafne. Sad ćeš dobiti svoje" divider

"Ne bi bilo loše dobiti grupu s nekim od domaćina. To bi bilo dobro jer vjerujemo da smo bolji od njih".

* Nažalost, mlada je reprezentacija kroz godine igranja na Eurima postala sinonim za neuspjeh. Može li to Bišćan promijeniti?

"Ja se nadam da hoću i vjerujem da hoću. Idemo s vjerom da ćemo napraviti dobar razultat, a to je prolaz grupe. To je normalno i mislim da imamo kvalitetu za to".

* Pojavila se informacija da bi čak Hrvatska mogla biti domaćin jedne od skupina na Europskom prvenstvu jer Slovenija ima problema s infrastrukturom. Koliko bi to značilo mladoj momčadi?

"Pa sigurno da bi jer u domaćem poznatom okruženju igrači bi pružili više. Sigurno da bi to bilo nešto pozitivno".

* Što bi jednoga dana kada okončate ovu epizodu u mladoj reprezentaciji željeli raditi?

"Ne razmišljam toliko daleko. Prvo se koncentriram na ždrijeb i ovaj Euro".

gol expired Jon Jones zaprepastio fanove transformacijom, već je sada teži od Miočića: "Uskoro sam spreman. Novi prvak" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider